Головна Новини Політика зовнішня політика Більшість африканців підтримують Україну: представник ПАР прибув до Львова
commentss НОВИНИ Всі новини

Більшість африканців підтримують Україну: представник ПАР прибув до Львова

До Львова прибув представник Нацасамблеї Південно-Африканської республіки

1 травня 2022, 22:54
Поділіться публікацією:

Голова Львівської обласної військової адміністрації повідомив, що до області прибув член Національної асамблеї Південно-Африканської Республіки Джон Стенхайсен з офіційним візитом. Також в місті перебуває Анжеліна Джолі як посол доброї волі ООН.

Більшість африканців підтримують Україну: представник ПАР прибув до Львова

Фото ілюстративне / Pixabay

За словами поважного гостя, більшість африканців висловлюють підтримку українцями, які борються проти окупантів за свою свободу та намагаються не допустити продовольчої катастрофи в світі, засіваючи поля та налагоджуючи експорт зерна до Африки та Азії через країни Європи.

Стенхайсен наголосив, що більше десяти мільйонів африканців переглянули документальний фільм про Україну, якій необхідна підтримка всього світу в боротьбі проти окупантів.

"Ви – смілива нація, якою захоплюються мільйони… Свого часу ми відчули на собі колоніалізм, тому ми, як і українці, цінуємо волю", – наголосив член Національної асамблеї ПАР.

Дипломат планує поспілкуватися із українськими переселенцями, що виїжджають з гарячих точок. Джон Стенхайсен під час зустрічі 1 травня керівництвом області поговорив про ситуацію в країні, посівну, економічну діяльність України в період воєнного стану.

Максим Козицький наголосив про необхідність обговорювати наслідки війни, яку розв'язала росія, не лише на засіданнях міжнародних організацій, а всередині всіх країн — доносити правду населенню.

Як повідомляв портал "Коментарі", з Азовсталі вдалося почати евакуацію цивільних, вже понад 100 людей було вивезено з міста, вони прибудуть до Запоріжжя. Порятунок людей проводиться спільно з представниками ООН та Червоного Хреста. Про це повідомили в Офісі президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини