Більше мільярда євро від Франції: про що ще домовились Зеленський і Макрон

Франція виділить Україні 1,2 млрд євро для стабілізації української економіки

Стало відомо, що невдовзі Франція виділить Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги. Ці кошти, за словами українського президента Володимира Зеленського спрямують на стабілізацію економіки. Нагадаємо, що макрофінансова допомога - це кредитні кошти, які надаються під вигідні відсотки. Про це пише видання "DW", передає портал "Коментарі".

"Ми наразі уже непогано йдемо, але це потужний крок для економічної стійкості України", - сказав Зеленський під час брифінгу.

За результатами спільної зустрічі президентів України та Франції у Києві 8 лютого, було озвучена інформація про те, що Франція підтримає українську економіку. Україна та Франція домовились про постачання в Україну 130 локомотивів французької компанії "ALSTOM Transport SA" на загальну суму 900 мільйонів євро, а також 370 одиниць пожежної техніки Desautel на суму 300 мільйонів євро. А державний концерт "Укроборонпром" підписав угоду про співпрацю із французькою компанією Thales International SAS, яка проєктує та створює системи для аеропортів, безпеки та транспорту.

Окрім цього Франція візьме участь у реалізації проекту з очищення питної води в Маріуполі на Донеччині та реконструкції водоканалу в місті Попасній Луганської області.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що Макрон відхрестився від "фінляндизації" України: я ніколи не використовував таких термінів. Журналістка видання Bloomberg у своєму запитанні Макрону заявила, що той нібито вживав такий термін щодо України, перебуваючи у Франції. Однак він категорично заперечив.

Читайте також: Міністр культури пригрозив журналістам Reuters санкціями за інтерв’ю з ватажком донецьких окупантів