Головна Новини Політика зовнішня політика Білорусь знову відновила імпорт електроенергії в Україну: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь знову відновила імпорт електроенергії в Україну: названі причини

Це сталося після триденної перерви

21 листопада 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

Міністерство енергетики Білорусі знову відновило імпорт електроенергії до нашої країни. Це сталось після трьох днів перерви.

Білорусь знову відновила імпорт електроенергії в Україну: названі причини

Україна знову почала отримувати електроенергію з Білорусі / фото з відкритих джерел/

Про це  інформує на сайті оператор об’єднаної енергомережі, який представляє державну компанію  "Укренерго".

Причина  відновлення  наступна — підключення до енергомережі першого енергоблоку Білоруської АЕС, який   тимчасово не працював.

Важливо, що сьогодні станом на ранок 21 листопада у нашу вітчизняну енергетичну систему знову надійшла білоруська електроенергія обсягом 415 МВт-год.

Разом з тим, енергетична система нашої країни поповнюється не тільки білоруською електроенергією. За допомогою  Бурштинського енергоострова, який постачає  електроенергію для Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей, продовжує надходити електрика зі Словаччини обсягом 121 МВт-год. 

Важливо, що ще кілька днів тому керівництво енергетичного відомства Білорусі попередило, що їх країна припиняє імпорт так званої комерційної електроенергії до нашої країни. Про причини здійснення такого кроку інформації не було. 

При цьому, як інформувало Міністерство енергетики білоруської республіки, 17 листопада перший енергоблок Білоруської АЕС не працював, був відключений  автоматично, а вже 19 листопада  після обіду був підключений.

Важливо, що за 2 дні тижня, що минув, обсяги імпорту білоруської  електроенергії у нашу країну максимально знизилися з 415 МВТ-год до нуля. Зараз  обсяг імпорту електричної енергії з сусідньої країни до нас за добу дорівнює близько 2% споживання електроенергії.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Україна просить допомоги у проросійської Білорусі – імпорт електроенергії знову поновлено.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ua.energy/
comments

Обговорення


Новини