Головна Новини Політика зовнішня політика Білорусь з 18 листопада припинить постачання електроенергії до України: що відомо про таке рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь з 18 листопада припинить постачання електроенергії до України: що відомо про таке рішення

Це прописано за відповідним порядком в заключеному між двома країнами контракті

17 листопада 2021, 20:45
Поділіться публікацією:

Білоруська республіка завтра, 18 листопада зупинить поставку електроенергії до нашої країни. Це прописано за відповідним порядком в заключеному між двома сусідніми країнами контракті. Про це інформує білоруське видання БЕЛТА.

Білорусь з 18 листопада припинить постачання електроенергії до України: що відомо про таке рішення

Білорусь припиняє постачання електроенергії в Україну (фото з відкритих джерел)

За інформацією, яка оприлюднена представниками Міністерства енергетики сусідньої країни, можливості щодо подальшого постачання електроенергії до нашої країни ще будуть розглядатись представниками  білоруської влади. Але, при цьому, будуть враховуватись національні технічні можливості. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Білорусь відмовляється постачати електроенергію УкраїніУкраїнська сторона отримала лист від "Беленерго" з повідомленням про те, що комерційне постачання електричної енергії до нашої держави припиняється й укладання нових рамкових контрактів не передбачається. Про це пише DW. Відповідний лист надіслав генеральний директор компанії "Беленерго" на адреси українських фірм-партнерів, які підписували контракти на постачання електроенергії в листопаді. Про це повідомила представниця експертної ради при Міністерстві енергетики Ольга Кошарна в Facebook та додала фото листа. 

Також "Коментарі" інформували про те, що Україна просить допомоги у проросійської БілорусіБілорусь вчора відновила постачання електроенергії до України. Підписаний контракт передбачає постачання протягом листопада, графік сформовано "з урахуванням наявних технічних можливостей". Про це на своїй сторінці у Facebook розповідає український політолог Олеся Яхно.Вона наголошує, все це відбувається замість того, щоб реформувати галузь, переключитися від колишньої радянської мережі до континентальної європейської мережі та синхронізувати свою систему з ЄС. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини