Головна Новини Політика зовнішня політика Білорусь підписала договори з окупаційною адміністрацією Криму: реакція України
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь підписала договори з окупаційною адміністрацією Криму: реакція України

У МЗС України заявили, що документи про співпрацю Білорусі та окупаційної влади в Криму стануть доказом для нових санкцій для режиму Лукашенка.

16 липня 2024, 16:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що Білорусь підписала щонайменше 7 договорів з окупаційними органами Криму. За словами першого заступника очільника МЗС Андрія Сибіги, це суперечить резолюціям ООН щодо територіальної цілісності України.

Білорусь підписала договори з окупаційною адміністрацією Криму: реакція України

Перший заступник міністра закордонних справ Андрій Сибіга. Фото з відкритих джерел

Перший заступник міністра закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що Росія спонукає інші країни встановлювати зв’язки з окупаційною владою Криму, щоб "легітимізувати" свою присутність на півострові.

"Лише у червні, місто Вітебськ та Вітебська область Білорусі, нехтуючи нормами міжнародного права, уклали "угоди" з окупаційною владою міст українського Криму – Сімферополя та Феодосії, а також "радою міністрів" і "міністерством культури та туризму" АР Крим та Сакським районом півострова", — пише Сибіга.

Андрій Сибіга зазначає, що такі документи не можуть бути підписані без дозволу вищого керівництва країни, тому Білорусь відверто та задокументовано демонструє визнання російської окупації Криму.

"Відповідна політика є неприйнятною і вона матиме належну реакцію української сторони. Неможливо загравати зі злочинною "владою" на тимчасово окупованих територіях України в обхід міжнародного права. Це ніщо інше, як замах на територіальну цілісність і суверенітет Української держави", — наголосив Сибіга.

За його словами, такі домовленості Білорусі та окупаційної влади Криму "суперечать чисельним резолюціям ГА ООН щодо територіальної цілісності України". Сибіга наголошує, що документи стануть "предметом розгляду для застосування санкційних обмежень" Білорусі країнами Заходу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Білорусі прилетів військовий літак з Китаю.

Також "Коментарі" писали, що в Криму десятки міст залишились без електроенергії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини