Головна Новини Політика зовнішня політика Білорусь направила Україні ноту протесту: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь направила Україні ноту протесту: про що йдеться

Білоруська сторона вважає закриття авіасполучення між країнами "абсурдним рішенням"

25 травня 2021, 14:14
Поділіться публікацією:

Посольство Білорусі скерувало до Міністерства закордонних справ України ноту протесту з огляду на ухвалення українською стороною рішення щодо припинення авіасполучення між країнами. Про це повідомляє прес-служба білоруського посольства в Україні.

Білорусь направила Україні ноту протесту: про що йдеться

МЗС України - фото з відкритих джерел

Дипломати стверджують, що з подивом сприйняли закриття авіаційного простору через затримання Протасевича та вважають дане рішення абсурдним, адже таким чином, на їхню думку, Україна втручається в політичні справи іншої держави.

В білоруському посольстві, зазначили, що 21 жовтня 2016 року за рішенням України літак авіакомпанії "Белавіа", який здійснював рейс за маршрутом Київ-Мінськ, був повернутий українською стороною до київського аеропорту "Жуляни" під загрозою застосування бойової авіації. 

"Авіаційна блокада, організована Україною, не дасть змоги громадянам Республіки Білорусь повною мірою скористатися рекреаційним потенціалом України в самий розпал туристичного сезону. Значно зросте і вартість подорожей до України з огляду на необхідність використання для перельотів альтернативних аеропортів", — додали в посольстві.

Нагадаємо, що з 26 травня 2021 року Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Таким чином українським авіакомпаніям та літакам також заборонятиметься виконувати польоти в повітряному просторі республіки.

Також 24 травня уряд Литви провів екстрене засідання, на якому постановив заборонити прибуття та відправлення з країни усіх авіарейсів, що проходять над територією республіки Білорусь.

Таке рішення політики прийняли у зв'язку з тим, що 23 травня у Мінську було затримано засновника опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича. Він перебував на борту літака Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни — Вільнюс. Рейс приземлився в національному аеропорту Мінська після отримання повідомлення про мінування, яке не підтвердилося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини