Головна Новини Політика зовнішня політика Без Росії: тридцять країн світу обговорять "формулу миру" для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Без Росії: тридцять країн світу обговорять "формулу миру" для України

Проведення переговорів, ініційованих Саудівською Аравією, планується на початку серпня у Джидді, економічній столиці королівства

29 липня 2023, 22:59
Поділіться публікацією:

У Саудівській Аравії пройдуть обговорення щодо встановлення миру в Україні, до участі в яких запрошено десятки країн світу, окрім Росії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на The Wall Street Journal.

Без Росії: тридцять країн світу обговорять "формулу миру" для України

Джидда

На переговори покличуть ключові країни, що розвиваються, включаючи ПАР, Індію та Бразилію, Індонезію, Єгипет, Мексику, Чилі та Замбію. Також будуть присутні британці, поляки та представники ЄС. Росія не запрошена.

"Вашингтон та Європа сподіваються, що переговори, які виключають Росію, можуть призвести до міжнародної підтримки умов миру на користь України", — зазначає видання.

Кульмінацією цих зусиль Заходу щодо консолідації навколо України країн "глобального Півдня" може стати мирний саміт наприкінці цього року – де "світові лідери підпишуться під загальними принципами врегулювання війни", що може стати початком переговорів для миру.

Збори плануються на початку серпня у місті Джидді.

Крім того, за повідомленнями ЗМІ, в умовах суворої таємності в Данії пройшла мирна конференція щодо України, в якій, крім представників низки західних країн, взяли участь також дипломати з Китаю, Індії, Бразилії та ПАР.

Данські ЗМІ та французьке інформагентство AFP повідомили, що ініціатива проведення конференції виходила від України. Головна мета переговорів полягала в тому, щоб заручитись підтримкою країн Глобального Півдня.

Тим часом, ракетний удар по Запоріжжю: загинули двоє.

Українським шахістам рекомендовано не тиснути руку росіянам та білорусам.

А британський фотограф отримав рідкісний кадр.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини