Головна Новини Політика зовнішня політика Бєлковський: Поки Медведчук під домашнім арештом, зустрічі Путіна і Зеленського не буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Бєлковський: Поки Медведчук під домашнім арештом, зустрічі Путіна і Зеленського не буде

На думку експерта, президента Росії серйозно дратує ситуація з Медведчуком.

7 липня 2021, 18:30
Поділіться публікацією:

Поки голова політради "Опозиційної платформи — За життя" Віктор Медведчук залишатиметься під домашнім арештом, зустрічі між президентами України і Росії не буде. Такої думки дотримується публіцист і політолог Станіслав Бєлковський, повідомляє "112.юа".

Бєлковський: Поки Медведчук під домашнім арештом, зустрічі Путіна і Зеленського не буде

Політолог Станіслав Бєлковський. Фото із відкритих джерел

"Зараз він (Зеленський — ред.) хоче якось розмінятися Медведчуком із Путіним. Тобто включити його в якийсь "обмінний фонд", як це часто буває на війні. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков в інтерв'ю журналісту Володимиру Соловйову дав зрозуміти, що доля Медведчука є перешкодою до найближчої зустрічі двох президентів. Мабуть, поки він не вийде з-під домашнього арешту, переговори не відбудуться. Це не єдина, але одна із умов", — зазначив політолог.

На думку Бєлковського, Володимира Путіна серйозно дратує ситуація з Медведчуком. Експерт стверджує, що представники Кремля неодноразово натякали Зеленському, щоб опозиційного політика припинили пресувати.

"Путін добре знає палацовий етикет і протокол, і він, звичайно, був дуже роздратований гоніннями на Медведчука. Але він не міг говорити про це відкрито і відразу — це було б несолідно. Але Путін навіть згадував кілька разів Медведчука публічно, в тому числі під час прямої лінії з народом, що ще раз підкреслює, що це питання йому муляє. Ситуацію треба розглядати з урахуванням того, що для Путіна в цілому особисте важливіше за політичне. Іноді буває і навпаки, але в цілому так. Саме тому він тримає при собі своїх друзів все життя і ніколи не віддаляє від себе, якщо тільки вони не роблять фатальних помилок... Такі ж сюрпризи може піднести і казус Медведчука. Вже очевидно, і пан Пєсков це сказав, що зустрічі президентів не буде, поки доля Медведчука не зміниться", — додав політолог.

За словами експерта, українська влада хоче позбавити ключового впливу на політику п'ятого президента Петра Порошенка і голову "ОПЗЖ" Віктора Медведчука. Саме тому, каже Станіслав Бєлковський, до нових політсил (як приклад наводить партію "Наш дім — Україна"), котрі створюються на противагу "ОПЗЖ", ставляться прихильніше.

"Думаю, що цей проєкт продовжить розвиватися. Інше питання, наскільки він буде успішним, оскільки підтримка Кремля гарантована тільки Медведчуку і будь-якій політичній сили, всередині якої він знаходиться. Але сама концепція відокремити російськомовний електорат від Росії і російських інтересів обговорюється не перше десятиліття", — зазначив політолог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини