Головна Новини Політика зовнішня політика Байден ввів санкції проти "Північного потоку-2": кого вони торкнуться
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден ввів санкції проти "Північного потоку-2": кого вони торкнуться

Санкції США ввели проти компанії, яка відповідає за газопровід і її працівників

23 лютого 2022, 22:15
Поділіться публікацією:

Очільник Сполучених Штатів Джо Байден озвучив введення санкцій стосовно нового російського газогону – "Північного потоку-2" до європейських країн в обхід нашої країни. Аби його збудувати, витратили 11 млрд доларів, але газогін так і не працює, пише ТСН.

Байден ввів санкції проти "Північного потоку-2": кого вони торкнуться

На будівництво потоку витратили 11 млрд (фото з відкритих джерел)

За оприлюдненою заявою американського президента, з того часу, як РФ нарощує війська біля кордонів України, США тісно співпрацюють  із європейськими союзниками, аби надати  рішучу відсіч.  Німеччина є лідером із цих зусиль і вони  надалі тісно були скоординовані, щоб зупинити "Північний потік-2" за умови, що російська армія зробить вторгнення в Україну.

 Байден зазначив, що дав наказ представникам своєї адміністрації ввести санкції стосовно Nord Stream 2 AG  та її фахівців. Такими є перші кроки американського початкового пакету санкцій, які є відповіддю щодо дій РФ на українській території. І надалі, не вагаючись, будемо їх продовжувати, якщо російська влада буде продовжувати ескалацію.

 Очільник Америки резюмував, що саме такими діями глава Кремля дав можливість світу великий стимул переходити від російського голубого палива та використовувати інші види енергії. Ще він подякував німецькому канцлеру Шольцу за партнерські дії й те, що він відданий притягненню РФ до відповідальності за свої дії.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Байден підписав указ про санкції щодо ОРДЛОПрезидент США Джо Байден підписав указ про запровадження санкцій у зв'язку із визнанням Росією незалежності так званих "ДНР" і "ЛНР". В указі йдеться, що визнання Росією ОРДЛО суперечить її зобов'язанням щодо Мінських угод і "створює додаткову загрозу миру, стабільності, суверенітету та територіальній цілісності України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини