Головна Новини Політика зовнішня політика Байден проситиме про негайну допомогу для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден проситиме про негайну допомогу для України

Президент США звернеться до Конгресу з проханням виділити допомогу Україні

10 серпня 2023, 22:34
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден 10 серпня звернеться до Конгресу з проханням надати Україні понад 13 мільярдів доларів екстреної допомоги, пише агентство Associated Press із посиланням на неназване джерело, знайоме з питанням, але не уповноважене говорити офіційно. Про це повідомляють "Коментарі".

Байден проситиме про негайну допомогу для України

Джо Байден

Останнє схоже звернення Білого дому, зроблене в листопаді, схвалили, Конгрес виділив більше коштів, ніж просив президент-демократ.

Очікується, що Білий дім також попросить 12 мільярдів доларів на поповнення фондів ліквідації стихійних лих. Офіційно ці запити ще не були оприлюднені. Новий пакет також, ймовірно, буде підкріплений коштами на інші внутрішні потреби, що може залучити ширшу політичну підтримку республіканців.

Раніше агентство Reuters повідомило, що влада США цього тижня оголосить про надання нового пакету військової допомоги Україні на суму 200 мільйонів доларів. Попереднього разу, наприкінці липня, США передали Україні озброєнь на 400 мільйонів доларів, у тому числі ракети для РСЗВ HIMARS, систем ППО Patriot та NASAMS, а також БТР Stryker. Усього з початку повномасштабної військової агресії РФ в Україні Пентагон надав Києву 43 пакети допомоги на суму 43 мільярди доларів.

Тим часом, у Нацгвардії назвали місто, яке стало головним епіцентром бойових дій.

Зеленський прокоментував повторний ракетний удар по Запоріжжю.

А актора з України, який підтримав Путіна, вигнали з Грузії. Російську  зірку, що  родом з України  Віталія Гогунського, що став відомим за роллю  у  відомому російському телесеріалі "Універ" , як спортсмен Кузя, не впустили в Грузію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини