Головна Новини Політика зовнішня політика Байден може отримати доступ до розмов Трампа і Путіна, які ховалися, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден може отримати доступ до розмов Трампа і Путіна, які ховалися, - ЗМІ

Тепер новий глава Білого дому має до них доступ

10 лютого 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Новий президент США Джо Байден може отримати доступ до телефонних розмов свого попередника Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна, які ретельно приховувалися. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє видання "Politico".

Байден може отримати доступ до розмов Трампа і Путіна, які ховалися, - ЗМІ

Байден. Фото: Reuters

Повідомляється, що подробиці приблизно десяти діалогів Путіна і Трампа залишаються в таємниці, проте радники нового глави Білого дому планують розібратися в тому, відкривав Трамп секретні дані або ж укладав з Путіним таємні домовленості. Оточення нового президента США не уточнює, чи збирається він ознайомиться з розмовами.

Відзначається, що телефонні розмови записувалися, однак багато помічники Трампа чули та записували їх деталі. Саме цю інформацію і може отримати команда нового президента США.

Джо Байден і Володимир Путін провели перший телефонну розмову 26 січня 2021 року, в якому обговорили питання продовження договорів про скорочення стратегічних озброєнь, отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, кібератаки на державні установи США і втручання в американські вибори.

Байден також заявив про підтримку України в питанні російської агресії на Донбасі й сказав, що буде боротися за державний суверенітет і незалежність нашої країни.

Джо Байден переміг на виборах президента США в листопаді 2020 року, набравши рекордну кількість голосів виборців. У грудні його перемогу затвердила колегія вибірників.

Він вступив на посаду 20 січня 2021 року, будучи найбільш літнім президентом США на момент інавгурації (78 років).

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Крим перетворюється на величезну військову базу.

Читайте також головна умова для вступу України в НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини