Головна Новини Політика зовнішня політика Австралія зупинила будівництво посольства РФ з міркувань нацбезпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралія зупинила будівництво посольства РФ з міркувань нацбезпеки

Австралія зупинила будівництво будівлі дипломатичного представництва Росії у своїй столиці

15 червня 2023, 12:15
Поділіться публікацією:

У столиці Австралії Канберре зупинили будівництво нового посольства Росії у зв'язку з близькістю розташування об'єкта до будівлі австралійського парламенту через "ризики для нацбезпеки". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на твіт прем'єр-міністра Албанії Ентоні Албаніза.

Австралія зупинила будівництво посольства РФ з міркувань нацбезпеки

Будівля парламенту Австралії в Канберрі. Фото: Lukas Koch/AAP/IMAGO

"Сьогодні уряд ухвалить закон про припинення оренди Російською Федерацією землі з метою передбачуваної дипломатичної присутності біля будівлі парламенту", — йдеться у повідомленні, опублікованому вранці у четвер, 15 червня.

Тим часом закон уже був прийнятий обома палатами парламенту протягом трьох годин після публічної заяви прем'єра і незабаром набуде чинності. За словами глави австралійського уряду, новий закон анулює оренду Росією ділянки землі на підставі рекомендацій органів безпеки.

"Ми діємо швидко, щоб гарантувати, що орендований об'єкт не стане офіційним дипломатичним представництвом", – заявив глава уряду, виступаючи перед журналістами.

Прем'єр-міністр Австралії заявив також, що його уряд засуджує "незаконне та аморальне вторгнення Росії в Україну".

Крім того, "Коментарі" повідомляли, що глава угорського МЗС Сійярто відвідає захід у рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму. Представник МЗС Угорщини Мате Пачолай раніше в коментарі Bloomberg підтвердив, що Сійярто справді буде в Санкт-Петербурзі, де представлятиме позицію, що "війна та безглузде вбивство людей мають бути негайно припинені і мають розпочатися мирні переговори". Зазначимо, що цього року, як і минулого, Петербурзький міжнародний економічний форум проігнорували чи не всі чиновники, експерти та бізнесмени західних країн, реагуючи на повномасштабне вторгнення РФ в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини