Головна Новини Політика зовнішня політика Авіаційна коаліція НАТО в підтримку ЗСУ: Що вже відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Авіаційна коаліція НАТО в підтримку ЗСУ: Що вже відомо

Відбувся симпозіум командувачів повітряних сил країн-членів НАТО за участі України

16 березня 2023, 15:25 comments1028
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 16 березня 2023 року, командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук в онлайн форматі взяв участь у симпозіумі командувачів повітряних сил країн-членів НАТО, пишуть "Коментарі".

Авіаційна коаліція НАТО в підтримку ЗСУ: Що вже відомо

Микола Олещук закликав колег з НАТО створити авіаційну коаліцію

Микола Олещук коротко проінформував колег про сьогоднішній стан на головних напрямках бойових дій та акцентував увагу на гострій потребі нарощування сил протиповітряної оборони територій України, як у боях на землі, так і в повітрі.

"Панове командувачі, радий сьогодні взяти участь у цій нараді та висловити вдячність усім за підтримку України в цей важкий воєнний час, – звернувся до колег-учасників симпозіуму генерал-лейтенант Микола Олещук. –  Разом з тим, хочу озвучити й прохання, щодо нарощення можливостей для передачі ПСУ сучасних і багатоцільових винищувачів четвертого покоління, що можуть результативно захистити український народ від повітряних терористичних атак країни-агресорки, разом з тим і забезпечити надійну авіаційну підтримку наземним різним військам, для деокупації українських територій від російських загарбників".

Командувач Повітряних Сил ЗС України також додав, що лише спільні, злагоджені дії союзників можуть посприяти в отриманні вже найближчим часом Україною західних новітніх і багатоцільових військових суден. Наявним прикладом досягнення цієї мети є танкова коаліція.

"Хотів би мати вашу спільну підтримку та закликаю до створення авіаційної коаліції під слоганом “Перемога на землі – кується в небі!”– резюмував Микола Олещук.

"Коментарі" також писали про те, що факт, що українські пілоти вже проходять навчання для управління західними літаками, говорить сам за себе.

Повідомляв портал "Коментарі" і як президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності отримання Україною "авіаційної компоненти", щоб мати можливість захищатися від іранських дронів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна отримає західну авіацію. Стало відомо, коли Києву все ж очікувати винищувачі від Заходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини