Головна Новини Політика зовнішня політика Аудитор ЄС назвав Україну найбільш корумпованою у Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Аудитор ЄС назвав Україну найбільш корумпованою у Європі

В Європейському Союзі немає країн, масштаби корупції в яких були б такими ж, як в Україні

1 жовтня 2021, 18:19
Поділіться публікацією:

У Європейському Союзі немає жодної країни, яка б по масштабах корупції могла зрівнятися з Україною. Як передає видання "Коментарі", таку думку в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" висловив європейський аудитор Юхан Партс. При цьому співрозмовник зазначив, що у звіті Європейська рахункова палата не брала до уваги діяльність української влади, оскільки аналізувала виключно ситуацію в виконавчих органах.

Аудитор ЄС назвав Україну найбільш корумпованою у Європі

Юхан Партс. Фото: stolitsa.ee

За словами Юхана Партса, головне завдання аудиторської діяльності спрямована на те, щоб демократія у Європі перемогла і працювала краще. Ідея полягає в тому, щоб удосконалити діяльність Європейського Союзу, зробити її більш економічною, прибутковою. Аудитор підкреслив, що результативна боротьба з корупцією правоохоронних органів, прозора судова система завжди дає позитивний результат. Потрібно розуміти, що без верховенства права неможливо досягти успіху в будь-якої зі сфер.

Що стосується України, то Юхан Партс зазначив, що йдеться про фактичне захоплення держави, про те, що завдяки державі звертаються багаті люди. Саме велика корупція є причиною того, що держава не може розвиватися, а саме поняття "захоплення держави" пояснюється дуже просто — в Україні таких "загарбників" називають олігархами. Ці люди, використовуючи різні інструменти, свій статус у суспільстві досягають свої цілі.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло — збитки та корупція в "Укрзалізниці": чи допоможе зміна керівництва і наглядової ради.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Витус Беринг

1 жовтня 2021, 17:58

При Зеленском уровень коррупции превзошел все ожидания. Но нет пределов для совершенства. Следующий президент усилит её и укрепит. Уверен!!!


Новини