Головна Новини Політика зовнішня політика Чи атакує РФ Україну з боку Криму — прогноз експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи атакує РФ Україну з боку Криму — прогноз експерта

Крим не настільки небезпечний, як комплексний наступ одразу за трьома напрямками

25 лютого 2021, 10:06
Поділіться публікацією:

Військові РФ можуть спробувати оточити окремі українські підрозділи, які знаходяться на Донбасі, в результаті повномасштабного нападу. Таке припущення у розмові з представниками видання "Крим. Реалії" прозвучало від глави українського Центру військово-правових досліджень Олександра Мусієнка.

Чи атакує РФ Україну з боку Криму — прогноз експерта

Атака з Криму не так небезпечна, як материкова — експерт. Фото із відкритих джерел

Військовий експерт упевнений, що в разі спроби атаки на Україну російська армія відмовиться від нападу лише з боку анексованого Криму. У разі ж, якщо подібне станеться, то українські військові зможуть чинити гідний опір, в результаті відкинувши противника. До такого висновку Мусієнка підштовхують регулярні навчання, що проводяться ВСУ з 2015 року поблизу кордону з АРК, в тому числі і з країнами-союзниками, які є членами НАТО.

Разом з цим керівнику ЦВПД здається, що російська агресія більше можлива в якості комплексного наступу.

"Я маю на увазі атаку по трьом напрямам: північ — у напрямку Харків-Суми, а також схід і південь. Одні із найбільш потужних угруповань українських військ — оперативні командування "Схід" і "Північ" — зараз знаходяться і виконують завдання в районі проведення Операції об'єднаних сил", — зазначив Олександр Мусієнко.

Як пояснив експерт, російські окупанти можуть спробувати відрізати цих військових від зв'язку із тиловою Україною, оточивши і, як результат, знешкодивши. На думку Мусієнка, теоретичний напад з боку Криму не настільки небезпечний, як загострення боротьби на материковій частині України. Тому командуванню української армії варто не забувати про подібний варіант розвитку подій і бути готовим до нього.

На питання про те, звідки подібні "песимістичні настрої", Мусієнко нагадує про скупчення російської армії поблизу кордону з Україною не тільки з боку Донецької і Луганської областей.

"Я б, можливо, теж думав, що це все наївно і щось на зразок страшилок — якби не концентрація російських військ фактично в прикордонних з Україною областях і якби не посилення Південного і Західного військових округів Росії", — пояснює експерт.

За словами Мусієнка, на російській території поблизу українського кордону сьогодні може перебувати близько 70-80 тисяч чоловік особового складу армії РФ. Така активність супротивника, зрозуміло, підштовхує до логічних роздумів.

Одночасно з цим Олександр Мусієнко стверджує, що до будь-яких висновків і формування суспільних настроїв слід підходити з холодною головою.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про дані української розвідки, яка запевняє — Росія перекинула на Донбас нові військові підрозділи.

Також на порталі можна дізнатися про те, коли в РФ вперше задумалися про можливу окупації Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини