Арестович розповів про результати екстреного засідання ТКГ

Росія намагається виставити себе в більш вигідному світлі

Речник української делегації в мінській ТКГ і радник глави Офісу президента України Олексій Арестович розповів про екстрене засідання ТКГ, яке відбулося 7 квітня за ініціативою нашої країни. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, на засіданні підняли єдиний робочий питання, що стосується повернення до суворого дотримання домовленостей щодо білоруського режиму припинення вогню, які були досягнуті в липні 2020 року. Він зазначив, що сторони підтвердили свою готовність і необхідність виконання домовленостей.

Речник української делегації також заявив, що спільна заява, яку запропонували координатори від ОБСЄ і підтримала наша делегація, прийнята не було. Причина - бажання росіян внести додаткові корективи в текст підсумкової заяви, які виставили б РФ в більш вигідному для неї світлі. Арестович назвав це спробою піару з боку Росії.

Позицією України, за словами Арестович, є повна прихильність режиму припинення вогню і продовження консультацій для того, щоб знизити рівень насильства на лінії фронту.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Юрій Вітренко написав заяву про звільнення.

Читайте також про намір окупантів в Криму судити Петра Порошенка.