Головна Новини Політика зовнішня політика Арестович розповів, коли може розпочатися війна між Польщею та Білоруссю
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович розповів, коли може розпочатися війна між Польщею та Білоруссю

Весною 2022 року радник глави Офісу президента Олексій Арестович, а зараз популярний блогер, стверджував, що війна в Україні триватиме "два-три тижні"

2 серпня 2023, 19:55 comments2415
Поділіться публікацією:

Напруга у відносинах між лукашенківською Білоруссю та Польщею може досягти піку у вересні-жовтні поточного року, коли на території РБ заплановано проведення низки спільних білорусько-російських військових навчань. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив екс-радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

Арестович розповів, коли може розпочатися війна між Польщею та Білоруссю

Олексій Арестович

"Самопроголошений президент Лукашенко спільно з Путіним беруть участь у гібридній атаці на країни НАТО, наражаючи білоруський народ на небезпеку бути втягнутим у війну проти Заходу з одного боку і повною втратою державного суверенітету з іншого. У вересні в Білорусі пройдуть спільні військові навчання РФ і РБ "Захід — 2023", а також навчання рятувальників ОДКБ на території Білорусі, що можуть використовуватися для створення інфраструктури для біженців, якими продовжать таранити кордон Польщі, — заявив Олексій Арестович. — Збройні сили спільно з "бажаючими пройти на екскурсію до Польщі" найманцями ПВК "Вагнер" істотно можуть посилити провокацію з біженцями. Чи буде вона – невірна постановка питання. Вона вже відбувається, у тому числі на найвищому рівні. Ця ситуація досягне піку ближче до жовтня, контури її чітко видно, але кінцеві цілі поки що невідомі".

На думку Арестовича, Лукашенко намагається "демонструвати статус ефективного адміністратора процесів у Білорусі, але насправді стрімко втрачає суверенітет держави на користь Кремля".

Нагадаємо, що після заяви представника США в ООН про те, що атаку вагнерівців на Польщу буде розцінено, як агресію Росії, Лукашенко знітився і заявив, що його неправильно зрозуміли. Нібито його слова про бажання вагнерівців з'їздити на "екскурсію до Жешува" були жартом. При цьому проросійський глава Білорусі заявив, що не хоче воювати, але нагадав, що в Білорусі розміщено російську тактичну ядерну зброю.

Тим часом, Путіну доповіли про випробування "головної зброї".

Окупанти визнали одну перевагу ЗСУ під час контрнаступу.

А Путін назвав ще одну причину, чому прийшов відбирати "землі Донбасу та Новоросії".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини