Головна Новини Політика зовнішня політика Арестович розповів, хто воює проти України на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович розповів, хто воює проти України на Донбасі

У ТКГ розповіли, кого Путін шле на Донбас

19 березня 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

Речник української делегації в мінській ТКГ і радник глави Офісу президента Олексій Арестович розповів про те, хто воює проти України на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Арестович розповів, хто воює проти України на Донбасі

Фото: Google

За його словами, згідно з даними Головного управління військової розвідки України, на території окупованого Донбасу знаходяться війська Російської Федерації. Арестович сказав, що так звані перший та другий армійський корпус, які ще називають "арміями ДНР і ЛНР" прямо підпорядковані 12 територіальному командуванню Південного військового округу Росії.

Він зазначив, що жителі тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей з 2018 року отримали російські паспорти і є військовослужбовцями Росії. За його словами, те, що ці військові формування частково укомплектовані жителями Донбасу не означає того, що це не російська армія.

Речник української делегації підкреслив, що він всього лише озвучує дані української розвідки.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, попри численні докази її прямого вторгнення на територію України. Війні на Донбасі передувала анексія Криму Росією в березні 2014 року в результаті проведення незаконного "референдуму".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, скільки політичних партій працює в Україні.

Читайте також, коли може відбутися зустріч Зеленського і Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини