Головна Новини Політика зовнішня політика Арестович розповів, чи чекати участі Білорусі у війні проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович розповів, чи чекати участі Білорусі у війні проти України

Речник української делегації в ТКГ вважає, що Білорусь поки не буде втручатися у війну між Росією і Україною

12 серпня 2021, 14:16
Поділіться публікацією:

Військові навчання, що проводяться Росією і Білоруссю спільно, почастішало, і це турбує багатьох українських політиків і експертів. Однак, на думку позаштатного радника керівника Офісу президента, спікера вітчизняної делегації в ТКГ Олексія Арестовича, повноцінної участі Білорусі у війні проти України поки чекати не варто, повідомляє "24 канал".

Арестович розповів, чи чекати участі Білорусі у війні проти України

Арестович вважає позицію Лукашенка щодо України принциповою. Колаж: "Коментарі"

Арестович говорить, що на це вказують останні заяви самопроголошеної лідера Республіки Білорусь Олександра Лукашенка. Всім тому, що економічно співпраця з Україною все ще вигідна офіційному Мінську. Якщо ж з боку Білорусі буде зафіксована військова активність, будь-які відносини, в тому числі економічні, між країнами припиняться.

"Від того, як ми грамотно будуємо відносини з фактичним керівником Білорусі і з білоруським народом, залежить рівень загрози", — вважає Олексій Арестович.

Втім, поки Лукашенко досить принциповий щодо того, щоб не допустити військового вторгнення в Україну з боку білоруської держави, впевнений чиновник.

Цікаво те, що, за словами Олексія Арестовича, від Білорусі навіть не варто очікувати ніяких санкцій проти нашої держави. Тим більше, що в Мінську повинні розуміти — введені світовим співтовариством обмеження є досить мінімальними. При цьому вони демонструють, що права людини високо цінуються в інших країнах, а нехтування міжнародними нормами будуть карані.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, коли Лукашенко збирається офіційно визнати анексію Кримського півострова Росією законною дією. Детальніше — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чи зуміли "слідчі" так званої "ЛНР" поговорити з білоруським опозиціонером і політв'язнем Романом Протасевичем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 серпня 2021, 14:19

Розвивати та дбати про свою власну країну вони 30 років так і не змогли. Як ще з 1919 року, коли почались "патріотичні" втрати цілої країни або шматками. Зате які якісні аналізи та прогнози видають. Чим більш занепадає країна, тим більш в неї з'являється розумних представників клептократії. Та ще яким брудним лексиконом вони володіють. Як і команданте Ярош, філолог за освітою. І чому ми досі не в НАТО? Наші Ылітні, швидко б їм показали пихатий, пожадливий професіоналізм і поки б ті здивовано поглядали, "патріотично" розікрали б все, як Україну, а звинуватили б інших.


Новини