Головна Новини Політика зовнішня політика Арестович: Ростовський суд визнав факт присутності російської армії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович: Ростовський суд визнав факт присутності російської армії в Україні

Таке судове рышення Арестович назвав прямим доказом російської військової присутності в Україні

16 грудня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Арестович: Ростовський суд визнав факт присутності російської армії в Україні

Олексій Арестович - фото: Facebook

Ростовський суд у Росії виніс вирок у корупційні справі, де описаний факт поставки продуктів харчування для російських військових на тимчасово окуповані території України. У справі фігурує так званий Забалуев В.Н., який вимагав винагороду з водіїв вантажівок, які прямували в ЛНР-ДНР, доставляючи продукти харчування російським військовим.  Рішення Ростовського суду радник глави Офісу президента України Олексій Арестович оприлюднив у Facebook.

В документі Кіровського районного суду, що у місті Ростов-на-Дону, перераховані списки продуктів, які везли для російської армії, а також і їх вартість. Колона вантажівок відправлялась один раз в два тижні чисельною кількістю із 70 машин. Щомісяця здійснювалась закупка харчів на 1,7 мільйонів доларів. Це понад 1300 тонн товарів, які постачалися двічі на місяць.

"Дане продовольство назначалось для відправки в військові частини Збройних Сил Російської Федерації, які дислокуються на території ДНР і ЛНР," — йдеться у вироку.
Такий юридичний документ Арестович вважає безпрецендентним доказом російської військової присутності в Україні.

"Якщо серйозно, то рішення російського суду — найпотужніший правовий прецедент, який може (і буде) стати підставою для перегляду всього статусу збройного конфлікту на сході України. Хочу нагадати, що українська позиція завжди була, що у нас міжнародний військовий конфлікт з РФ, російська — що на сході України внутрішній громадянський конфлікт. Міжнародні інституції схилялися переважно до нашого варіанту, але були нюанси. Тепер створено прецедент міжнародного кримінального права," — написав у себе на Facebook Арестович.

Детальніше про цю справу можна прочитати за посиланням.

В Кремлі уже відреагували — там цю інформацію назвали помилкою того, хто писав текст.

"Напевно, йдеться про помилку тих, хто писав цей текст. Тому що це неможливо. Жодних збройних сил РФ на території самопроголошених республік немає. Не було і ні. ЗС РФ є на території Російської Федерації", — заявив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков.


Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Путін готовий говорити із Зеленським: у Кремлі зробили заяву



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини