Головна Новини Політика зовнішня політика Арестович пояснив, чим Росія шантажує Україну стосовно Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович пояснив, чим Росія шантажує Україну стосовно Донбасу

Росіяни можуть розгорнути такий самий сценарій, як і в Нагірному Карабасі

2 березня 2021, 12:43
Поділіться публікацією:

Введення російських "миротворців" зі зброєю і включення окупованих територій Донеччини і Луганщини до складу федерації — такі шантажистські умови висуває Росія українській стороні. Про такі факти заявив член української делегації в ТКГ Олексій Арестович під час ефіру телеканалу "Україна 24", передає "Обозреватель".

Арестович пояснив, чим Росія шантажує Україну стосовно Донбасу

Росія шантажує Україну введенням "миротворців". Фото: news.pn

Чиновник вважає, що росіяни намагаються залякати українців, натякаючи на можливий повтор "нагірно-карабахського" сценарію. Арестович нагадує, що в тій війні армія РФ блискавично опинилася на чужій території, брязкаючи зброєю і демонструючи силу.

"Висловлю гіпотезу — якщо росіяни в одну ніч введуть миротворців, то вони просто переодягнуть каски на білі й скажуть, що ці війська, що вже там перебувають, це і є миротворці, які повинні запобігти конфлікту", — такий варіант висловив представник ТКГ.

Водночас Арестович впевнений, що на цьому етапі переговорів такі загрози не мають під собою достатньої реальної основи і залишаються всього лише словами. З їх допомогою, на думку чиновника, в РФ перевіряють на міцність як українське, так міжнародне співтовариство, а також загальну реакцію.

Це вже не перша подібна спроба. Олексій Арестович також нагадав, що раніше представники російського уряду непрозоро натякали на можливість включення ОРДЛО до складу Росії. Чиновник вважає, що це також ще один з елементів інформаційної війни — щоб внести сум'яття серед українців.

Крім цього Арестович підкреслив, що виконання Мінських домовленостей "обрубає" для РФ будь-які можливості для замаху на території України. У тому числі й за допомогою нібито "миротворців".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про умови, завдяки яким Україна може змусити Росію піти на поступки у війні на Донбасі.

Також на порталі можна дізнатися, чи реальний варіант силового звільнення окупованих територій Луганської і Донецької областей від російських військ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини