Головна Новини Політика зовнішня політика Арестович повідомив, коли стане відома доля миру на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович повідомив, коли стане відома доля миру на Донбасі

Речник української делегації в ТКГ розповів, коли та за яких умов може вирішитися питання з Донбасом

21 травня 2021, 09:31
Поділіться публікацією:

Речник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів, що Росія зараз продовжує анексувати українські території.

Арестович повідомив, коли стане відома доля миру на Донбасі

Олексій Арестович розповів коли може вирішитися питання з Донбасом. Фото: regnum.ru

За словами Арестовича, анексія Донбасу триває з весни 2015-го року. Проте чи будуть якість зрушення та в якому напрямку рухається мирний процес? Речник української делегації в ТКГ розглядає кілька процесів. 

Насамперед зрушення може дати майбутня зустріч президента США Джо Байдена і лідера Росії Володимира Путіна. Ще одна важлива зустріч Байдена з президентом України Володимиром Зеленським. Перемовини лідерів можуть розв'язати деякі конфліктні ситуації.

Допомогти розв'язати питання щодо Донбасу може і заміна Меркель на чолі Німеччини, яка повинна відбутися у вересні. Не варто ігнорувати й вибори до Держдуми.

Також варто нагадати, що Збройні сили Росії та Білорусі планують провести спільні військові навчання "Захід-2021". Заплановані вони на вересень. 

Тож, Олексій Арестович впевнений, що ситуація стане зрозумілішою з першого жовтня.

"Тобто 1 жовтня стане зрозуміло, куди йдемо далі з мирним процесом, тоді переформатується ситуація в Європі, стане зрозуміло, що з Північним потоком, яка ситуація в чотирикутнику ЄС — США — Росія — Україна", — наголосив Речник української делегації в ТКГ.

Раніше повідомлялося, які сценарії готують для Донбасу. Залучити до переговорів США, домовитися з Путіним або заморозити конфлікт на Сході? Про ймовірні вирішення війни, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що спостерігачі ОБСЄ помітили танки на території Донецької області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини