Головна Новини Політика зовнішня політика Арестович: ЄС і НАТО, Польща та Україна можуть крупно програти цієї зими
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович: ЄС і НАТО, Польща та Україна можуть крупно програти цієї зими

Арестович вважає, що дестабілізація ситуації на кордоні Польщі – це стратегія Кремля

9 листопада 2021, 10:08 comments2586
Поділіться публікацією:

Скупчення агресивно налаштованих мігрантів Близького Сходу на польсько-білоруському кордоні – це гра в довгу, яка лягає у спільну стратегію Кремля цієї зими. Таким чином Москва намагатиметься примушувати Захід до якнайшвидшого запуску "Північного потоку-2". За планом кремлівської верхівки зима, що наближається, повинна стати справжнім кошмаром для Європи. Як інформує видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив речник української делегації у ТКГ Олексій Арестович.

Арестович: ЄС і НАТО, Польща та Україна можуть крупно програти цієї зими

Олексій Арестович. Фото: armyinform.com.ua

Експерт зазначив, що Росія намагається втягнути у свою стратегію і Білорусь, використовуючи цю країну у своїх корисливих цілях у протистоянні із Заходом. Арестович підкреслює, що російська військова техніка, нещодавно стягнута під Єльню, у цьому світлі зовсім виглядає насторожливо.

На думку Олексія Арестовича, попереду ЄС та НАТО чекають непрості часи, коли потрібно буде ухвалювати складні рішення. Це ще й своєрідний іспит на спроможність для ЄС та НАТО.

Олексій Арестович упевнений, що Україна у цій стратегії Кремля також є. Це і мітинги "активакциніторів", це і військовий шантаж біля українських кордонів, але головне в цьому ланцюжку – удар по енергетичному сектору України. На думку експерта, будь-яка криза дає шанс – або стати сильнішою, або програти, тому ця зима стане новим викликом не лише для ЄС та НАТО, а й для України з Польщею.

Також читайте на порталі "Коментарі" — через загострення на білорусько-польському кордоні Польща має всі підстави на застосування 5 статті НАТО. Тоді справді буде спекотно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Памочнiк чорта

9 листопада 2021, 12:15

Прошлое будущее - это настоящее несбывшееся. Ганьба та слава Украiне - это одно и тоже, только видимое с разных сторон.


Новини