Головна Новини Політика зовнішня політика Аналітик: "Зверніть увагу, що першими Лукашенка привітали Путін, Сі Цзіньпін і Медведчук"
commentss НОВИНИ Всі новини

Аналітик: "Зверніть увагу, що першими Лукашенка привітали Путін, Сі Цзіньпін і Медведчук"

Політичний аналітик Сергій Лозовський - про ситуацію в Білорусі і українському "слід" в ньому

17 серпня 2020, 18:55
Поділіться публікацією:

Політичний аналітик Сергій Лозовський прокоментував заяву Міністерства закордонних справ України про те, що "офіційно оприлюднені результати виборів президента Республіки Білорусь не викликають довіри в білоруському суспільстві". Про це він написав у своєму блозі на сайті "Кореспондент".

Аналітик: "Зверніть увагу, що першими Лукашенка привітали Путін, Сі Цзіньпін і Медведчук"

Лозовський пояснює, що "всередині Білорусі опоненти Лукашенка в особі організаторів" беломайдана "б'ють по такій важливій складовій будь-якої влади як легітимність. Але легітимність, як відомо, буває внутрішня і зовнішня".

У зв'язку з цим Лозовський звертає увагу, що такі політики як Володимир Путін, Віктор Медведчук і Сі Цзіньпін "привітали президента Білорусії ще, коли ситуація" хиталася "і питання" чия візьме "був відкритий".

"Найпершими привітали Лукашенка з перемогою російський президент Володимир Путін, український опозиційний політик Віктор Медведчук і китайський лідер Сі Цзіньпін", — звернув увагу аналітик.

Разом з тим, Лозовський пише, що президент Володимир Зеленський не наважився направити Лукашенку офіційне привітання.

"І якщо стосовно Росії і Китаю все зрозуміло, то, як відомо, український президент Володимир Зеленський не наважився направити офіційне привітання Лукашенку. Тому привітання Медведчука чітко показало лідеру Білорусії, що в Україні у нього все-таки є друзі, і хто саме серед топових політиків може вважатися його справжнім другом ", — уклав політичний аналітик.

Сергій Лозовський зазначає, що Олександр Лукашенко отримав чіткий сигнал, хто з українських політиків є для нього одним.

"Країни Євросоюзу офіційно не визнали результати виборів президента Білорусі. 15 серпня український МЗС — а зовнішня політика це повноваження президента Зеленського — офіційно приєднався до прозахідної лінії, заявивши, що теж не визнає перемогу Лукашенка. Загалом, Олександр Лукашенко і білоруська еліта чітко побачили, хто у них в Україні друг, а хто "і не друг, і не ворог, а так", — зробив висновок політичний аналітик Сергій Лозовський.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Лукашенко назвав умови проведення нових виборів в Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини