Головна Новини Політика зовнішня політика Американські сенатори схвалили допомогу Україні на $40 млрд
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські сенатори схвалили допомогу Україні на $40 млрд

6 млрд доларів із цієї допомоги підуть на допомогу у забезпеченні безпеки України

17 травня 2022, 08:55
Поділіться публікацією:

У Сенаті Сполучених Штатів Америки схвалив і пакет допомоги Україні у розмірі 39,8 мільярда доларів, повідомляє Bloomberg .

Американські сенатори схвалили допомогу Україні на $40 млрд

За даними агентства, законопроект передбачає виділення 6 мільярдів доларів на допомогу у забезпеченні безпеки, яка включає навчання, постачання обладнання, зброї, матеріально-технічну підтримку, матеріали та послуги для українських збройних сил та національних сил безпеки .

Крім цього, передає "Інтерфакс-Україна", ця допомога передбачає 900 мільйонів доларів на підтримку вимушених переселенців , яка включає забезпечення їхнього житла та надання їм мовних курсів.

Також 8,7 мільярдів із передбачених законопроектом грошей підуть до Фонду економічної підтримки "для задоволення невідкладних потреб України".

Крім того, проект закону, який був запропонований палатою представників, включає додаткові $3,4 мільярда доларів на військову та гуманітарну допомогу Україні.

За питання про припинення та дебатів на пропозицію про прийняття цього законопроекту проголосував 81 сенатор і 11 висловилися проти . Голосування за цей законопроект має відбутися наприкінці цього тижня.

Зокрема , не бажає швидкого прийняття цього проекту закону сенатор-республіканець США від штату Кентуккі Ренд Пол.

Як заявив у своєму Twitter журналіст агентства Bloomberg Стівен Денніс , Ренд Пол одноосібно заблокував оперативне надання допомоги Україні.

"Він домагається від Сенату включення до законопроекту нових формулювань, хоча все одно в результаті планує голосувати проти нього, посилаючись на проблему держборгу та інфляції в США",  написав Стівен Денніс .

За словами сенатора, якщо Україні буде надано такий подарунок, загальний обсяг допомоги США зрівняється з військовим бюджетом Росії .

"Ці гроші у нас під ногами не валяються, нам доведеться брати їх у борг у Китаю, щоб потім направити в Україну", – заявив Пол .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини