Головна Новини Політика зовнішня політика Американська допомога «підвисає». США можуть допомогти зброєю і лише частково грошима
commentss НОВИНИ Всі новини

Американська допомога «підвисає». США можуть допомогти зброєю і лише частково грошима

У США бракує грошей і волі, щоби активно допомагати Україні, про це в колонці для «Главреду» пише політолог Тарас Загородній, передають «Коментарі»

29 січня 2024, 18:48
Поділіться публікацією:

У США закінчилися гроші, які були виділені для військової допомоги Україні, як наслідок, вони уже не можуть постачати ракети і боєприпаси на тому ж рівні, що й раніше, відзначає політолог Тарас Загородній.

Американська допомога «підвисає». США можуть допомогти зброєю і лише частково грошима

Що може вплинути на отримання допомоги від США

"За великим рахунком американських громадян війна в Україні не цікавить. Війна – це наш біль. Однак, якщо теоретично Україна зазнає поразки, стратегічне становище Сполучених Штатів погіршиться"
, — вважає політолог.

Якщо так станеться, говорить Загородній, то буде великий ризик нападу Росії на країни НАТО – Латвію або Естонію. Хоча, на його думку, імовірність цього і так є високою, навіть без припинення війни в Україні.

"І тоді американцям точно доведеться воювати. Багато хто в Штатах це розуміє, а тому вважає, що краще надати зброю Україні, ніж потім відправляти своїх солдатів воювати в Європу. Адже в Україні немає такого дратівливого чинника, як загибель американських солдатів, – гинуть тільки українці"
, — говорить Загородній.

На його думку, Росія насправді готова воювати дуже довго, зокрема, навіть проти НАТО, щоб вирішити свої завдання.

Загородній вважає, що питання виділення допомоги американцями залежить насправді від України. На його думку, чим більша воля буде проявлена у вибудовуванні власного військово-промислового комплексу, тим більше Україні допомагатимуть, оскільки американці хочуть мати справу із сильними партнерами.

Щодо подальшої допомоги США, то тут можуть бути різні сценарії, вважає політолог.

"Найімовірнішим я вважаю сценарій, коли військова допомога в якомусь вигляді Україні все ж таки буде надана, але фінансова – буде скорочена. Тому потрібно вишукувати ресурси всередині країни"
, — говорить він.

Утім, за його словами, також є імовірним, що республіканці з демократами не домовляться до кінця президентської кампанії, а, отже, й Україні можуть узагалі не допомагати.

"Імовірність обох сценаріїв – близько 30%. Сподіватися хочеться, що американці знайдуть гроші і на українську армію, і на бюджет, але поки що я не бачу волі в США, щоб вирішити це питання",
— додав політолог.

Раніше "Коментарі" писали, що на думку президента Володимира Зеленського, Європа сама не впорається, якщо США припинять допомогу Україні. Він уточнив, що все ще не вірить, що Вашингтон опустить руки і припинить допомагати українському народу в боротьбі з агресором.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини