Головна Новини Політика зовнішня політика «Альтернативи застосуванню сили не було, але її бракувало»: Порошенко пояснив, чому анексували Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

«Альтернативи застосуванню сили не було, але її бракувало»: Порошенко пояснив, чому анексували Крим

Політик переконаний, що помилки щодо Криму почалися з оголошення його автономії

26 лютого 2021, 11:15
Поділіться публікацією:

Українська влада систематично робила помилки в політиці стосовно Криму, що зрештою і призвело до його анексії Росією. Таку заяву зробив п’ятий президент Петро Порошенко у День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя для "Української правди".

«Альтернативи застосуванню сили не було, але її бракувало»: Порошенко пояснив, чому анексували Крим

РФ роками "розкачувала" Кримське питання. Фото із відкритих джерел

Політик переконаний, що Кремль "закладав міни" в будівництво багатьох незалежних держав після розвалу Радянського Союзу, в тому числі й України. Серед глобальних помилок української влади протягом років Порошенко називає надання автономії півострову, дозвіл на створення військової бази армії РФ у Севастополі та проблему із комплектуванням українських військових на території АРК.

"Глибока укоріненість особового складу у місцевий ґрунт, не дуже сприятливий для українства, призвела до того, що переважна більшість військовослужбовців зрадила при появі перших же "зелених чоловічків", — переконаний Порошенко.

Згадує екс-президент і про зиму 2014 року, коли в Криму розпочалася активність російських військових. Тоді тимчасова влада на чолі із в.о. президента Олександром Турчиновим намагалася владнати ситуацію мирним шляхом переговорів. У складі української делегації тоді був і Петро Порошенко.

"У вже заблокованому російськими спецпризначенцями аеропорту Сімферополя мене вперше в житті назвали бандерівцем. Так я отримав це почесне звання, яким росіяни величали мене протягом усього мого президентства", — пише у власній колонці "УП" політик.

На переконання Порошенка, всі новини, що транслювалися в Криму та Росії під час кількатижневого захоплення Криму армією РФ, були абсолютно неправдиві. Місцева Верховна Рада була заблокована і не вирішувала нічого — допоки пропагандистські медіа стверджували, що вища влада півострова приймає важливі рішення, людей підбурювали неправдою стосовно "походу сотень Майдану" на "штурм" Криму тощо.

Політик стверджує, що в ситуації з анексією Криму насправді не було іншої альтернативи, крім як застосувати військову силу. Утім армія цих самих "сил" не мала, адже її скорочували від початку 90-х, а за Януковича "остаточно доруйнували". З роками ЗСУ вдалося відновити, але щоб остаточно зміцнити їхню силу, Україні слід вступити в НАТО.

З 2016 року, від створення міжнародної платформи з деокупації Криму, українська влада розпочала дипломатичну боротьбу за повернення контролю над захопленим росіянами Кримом. За твердженням політика, на Кремль постійно тиснуть як Україна, так і її міжнародні партнери, ведеться моніторинг стосовно порушення прав людини на території АРК, не припиняються судові розгляди стосовно "кримського питання" та започаткування і продовження санкцій.

Українській владі, переконаний Порошенко, слід приділити питанню анексії більше уваги, адже "Крим був, є і буде українським".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" аналізували, хто з українських олігархів (включаючи Порошенка) може наступним після Медведчука потрапити під санкції від РНБО.

Також на порталі вдасться дізнатися, яку помилку, на думку політолога, нещодавно зробив Петро Порошенко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Тарас

26 лютого 2021, 15:42

Для защиты Крыма были необходимые силы. Открытый Вопрос - почему не поступал Приказ ?

Валерий

26 лютого 2021, 11:33

Селяне объясните мне коренному жителю Крыма,я за 7 лет так и не понял кто же меня оккупировал??


Новини