Головна Новини Політика зовнішня політика “Альфа-Банк”, будівельний сектор, дубайське судноплавство: ЄС готує 10-й пакет санкцій проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

“Альфа-Банк”, будівельний сектор, дубайське судноплавство: ЄС готує 10-й пакет санкцій проти Росії

Десятий санкційний пакет, серед іншого, містить обмеження щодо чотирьох російських банків, включаючи найбільший приватний “Альфа-Банк”, заснований російсько-ізраїльським мільярдером Михайлом Фрідманом.

13 лютого 2023, 15:00
Поділіться публікацією:

Крім того, у новому пакеті планують передбачити аборону російським громадянам працювати в компаніях критичної інфраструктури ЄС. Мова про, наприклад, електромережі або фірми-постачальники газу. Про це пише Politico, передають “Коментарі”.

“Альфа-Банк”, будівельний сектор, дубайське судноплавство: ЄС готує 10-й пакет санкцій проти Росії

Альфа-Банк. Фото: https://on.od.ua


Разом з тим, новий пакет поповнять персональні санкції щодо російських військових керівників, посадових осіб, призначених Кремлем на окупованих територіях в Україні, журналісти, які працюють для російських державних ЗМІ та пропаганди, як-от Russia Today, а також компанії та особи в інших країнах, пов’язані з військовими діями рф або групою найманців Вагнера, зокрема, в Малі та Ірані, який звинувачують у продажу безпілотників та компонентів російським військовим.


Обговорюються також розширення торгових обмежень на імпорт до ЄС російської гуми, асфальту або бітуму (нафтопродукту), а також на експорт до Росії товарів ЄС, включаючи вантажівки та інші важкі транспортні засоби, будівельні машини, насоси — машини, що використовуються в будівельному секторі. Пакет також включає додаткові заборони на експорт електронних компонентів, які Росія може використовувати для виробництва зброї. 


Під прицілом Брюсселю також Дубайська судноплавна компанія, яку підозрюють сприянні рф в обході санкцій на експорт нафти. Відомо, що фірма придбала кілька російських нафтових танкерів, які потрапили під заборону на перевезення “чорного золота” через санкції ЄС. Відтак у власності ОАЕ танкери знову можуть перевозити нафту. 


Ми раніше писали про те, що думають експерти про рішення РНБО щодо санкцій проти 200 осіб, які працюють на російську "атомку". На думку економіста Охріменка, ми не можемо радикально впливати на російську атомну енергетику. І санкції з нашого боку тут є досить умовними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.politico.eu/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини