Головна Новини Політика вибори Зеленський відреагував на завершення виборів
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відреагував на завершення виборів

Зеленський заявив, що вільні вибори – це велика розкіш

25 жовтня 2020, 23:30 comments2722
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський вважає, що в нашій країні, на відміну від сусідніх, є велика розкіш – вільні вибори. Про це гарант написав у Telegram.

Зеленський відреагував на завершення виборів

Зеленський заявив про розуміння того, що українська виборча система далека від ідеальної, а нечисті гроші та нечесні медіаресурси все ще впливають на результати. Однак гарант вважає, що Україна рухається в правильному напрямку.

"Кожні наступні вільні вибори – це ще один доказ того, що Україна назавжди вільна", — заявив Зеленський.

Але президент вказав на те, що українці мають занадто багато передвиборчих емоцій та не навчилися спокійно дискутувати, слухати один одного, шукати компроміси й співпрацювати. За словами Зеленського, передвиборчий період виснажує народ, тому йому найбільше хочеться, щоби вибори скоріш закінчилися.

"Окремо відзначу, що мер міста та місцева рада часто впливають на якість життя безпосередньо набагато більше, ніж Президент, — упевнений Зеленський. — Порядок і чистота на вулицях, стан комунальної сфери, робота громадського транспорту, підтримка місцевих громадських проектів – усе це та багато іншого не в повноваженнях Президента. Це те, що можуть і повинні робити мери та депутати місцевих рад. За останні роки завдяки децентралізації місцева влада отримала в рази більше бюджетних можливостей, щоб працювати для людей".

Гарант зауважив, що буде жорстко стежити за новообраною місцевою владою.

"Президент – це стратегія, це напрямок, це візія країни, це загальні правила, а також загальнодержавний розвиток. Місцева влада – це конкретні питання "тут і зараз", це комфорт та якість життя, це вигляд наших домівок і навколишньої інфраструктури. Тому завжди правильно ставте наголос у тому, хто й за що відповідає в країні", — йдеться у повідомленні.

Крім того, Зеленський пообіцяв, що буде співпрацювати на умовах чесності та щирості між центральною владою та місцевими представниками.

Нагадаємо, відомо, скільки склала явка на виборах. З’явилися дані за регіонами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини