Головна Новини Політика вибори Вибори в Дніпрі: все не так, як здається, - Биков
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори в Дніпрі: все не так, як здається, - Биков

Політконсультант спрогнозував, чим завершиться другий тур місцевих виборів у Дніпрі

11 листопада 2020, 13:25
Поділіться публікацією:

Вже 22 листопада хвиля виборів закінчиться по всій Україні. У 16 містах, в тому числі в 9 обласних центрах, діючі мери не змогли набрати 50+1% голосів виборців. Так, в Дніпрі в другому турі зійдуться лідер "Громадської сили" Загід Краснов і поки ще чинний мер від новоствореної партії "Пропозиція" Борис Філатов. Як розповів політконсультант Сергій Биков, дивитися на вибори в розрізі виключно мерського крісла — недалекоглядно. Велику роль мають і мандати до міської ради обласного центру Дніпра, і до Дніпропетровської обласної ради.

Вибори в Дніпрі: все не так, як здається, - Биков

Політконсультант Сергій Биков. Фото: wikimedia.org

Якщо припустити, що в другому турі мерських перегонів перемагає Загід Краснов, то "Пропозиція", що набрала найбільше мандатів в міську раду, може залишитися в меншості, міркує Биков.

"В такому випадку навіть не буде грати ролі, що у партії Краснова 8 мандатів, а щоб сформувати більшість, потрібно 32, — пояснює експерт. — В умовну коаліцію з Громадської силою можуть увійти всі фракції, крім Пропозиції. Так, навіть ті, які, за чутками, продали франшизу Корбану з Філатовим. Адже, як ми знаємо з основ української політики: "надана послуга оплати не потребує".

Биков зазначає, що мало кого здивує, якщо "Пропозиція" залишиться ні з чим.

"Адже поки що діючий мер і його офіційний радник Корбан за 5 років насолили багатьом бізнес-елітам. А тепер, завдяки другому туру і несподіваному для самого Філатова опонентові, всі "скривджені" можуть об'єднатися навколо того самого Краснова, щоб повернути місту нормальне життя і задовільний для всіх бізнес-клімат", — каже політконсультант.

Биков також відзначив успіх "Громадської сили" на рівні всієї області. Раніше вони були представлені тільки в міських радах Дніпра і Нікополя. Тепер партія Загіда Краснова завела своїх депутатів до міськради Павлограда і Вільногірська, також показавши відмінний результат в ОТГ — Новоолександрівській, Грушівській Криворізького району, Покровській Нікопольського району.

"В обласній раді справи йдуть трохи інакше. Дніпропетровська облрада складається з 120 депутатів, а 30 з них отримала партія влади Слуга Народу. Крім неї, мандати отримали ОПЗЖ, Громадська Сила, Блок Вілкула, Пропозиція, Європейська солідарність, і Батьківщина. При будь-якому результаті виборів мера Дніпра, більшість формуватимуть за участю Слуги народу і Громадської сили Загіда Краснова. Інші учасники більшості можуть змінюватися в залежності від рішення цих двох політсил", — прогнозує Сергій Биков

Як резюмує політконсультант, ось вам і феномен місцевих проектів, які, обігнавши ряд всеукраїнських, завдяки своїй послідовній роботі стають справжньою регіональної силою.

Раніше повідомлялося, що попереду другий тур місцевих виборів: де будуть найспекотніші сутички.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини