Головна Новини Політика вибори Вибори мера Харкова: в Раді зареєстрували постанову
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори мера Харкова: в Раді зареєстрували постанову

Вибори можуть провести в кінці жовтня поточного року

23 березня 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

Позачергові вибори мера Харкова пропонують провести 31 жовтня 2021 року. Відповідна постанова зареєстрована в парламенті. Дану інформацію оприлюднило РБК-Україна, посилаючись на повідомлення заступника голови комітету ВР з питань державної влади Олександра Качури.

Вибори мера Харкова: в Раді зареєстрували постанову

Вибори мера Харкова: в Раді зареєстрували постанову - фото з відкритих джерел

"Зареєстрували від комітету державної влади та місцевого самоврядування проект постанови №5292 про призначення позачергових виборів харківського міського голови на 31.10.2021 року", — написав парламентарій.

Нагадаємо, що Геннaдій Кернес, який у черговий раз став мером Харкова на місцевих виборах восени-2020 року, помер від ускладнень, викликаних коронавірусом, в грудні того ж року після тривалого лікування в німецькій клініці Шаріте.

Портал "Коментарі" вирішити запитати в експертів, у кого наразі найбільше шансів стати харківським міським головою. За словами фахівців, тема виборів міського голови Харкова цікавить не тільки харків'ян і жителів області. По-перше, Харків — одне з найбільших міст країни. По-друге, всім цікаво, хто зможе стати мером після одіозного Геннадія Кернеса, який на останніх виборах, фізично не беручи в них участі, отримав переважну більшість голосів харків'ян (понад 60%). На сьогодні ні Офіс президента, ні місцеві еліти не мають кандидатур, які могли б впевнено перемогти. Не маючи яскраво вираженого лідера на старті, вибори міського голови Харкова можуть принести і досить непередбачувані результати. Що, своєю чергою, вплине на формування регіональної політики як в короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини