Головна Новини Політика вибори Виборці, розчаровані в Зеленському і "слугах", йдуть до більш ідейних політиків, - Філіндаш
commentss НОВИНИ Всі новини

Виборці, розчаровані в Зеленському і "слугах", йдуть до більш ідейних політиків, - Філіндаш

На думку політолога Євгена Філіндаша, виборці, розчаровані в Зеленському і "слугах", йдуть до більш ідейних політиків

25 червня 2020, 22:00 comments1312
Поділіться публікацією:








Головна причина зниження рейтингів партії "Слуга народу" — розчарування виборців, які все більше переконуються, що Володимир Зеленський проводить таку ж політику, як і попередній президент Петро Порошенко. Так політолог і народний депутат VI і VII скликань Євген Філіндаш в ефірі телеканалу NewsOne прокоментував результати соціологічного дослідження центру "Соціальний моніторинг".

Виборці, розчаровані в Зеленському і "слугах", йдуть до більш ідейних політиків, - Філіндаш

"Все логічно. Рейтинг "Слуги народу" падає. Ми бачимо, що порівняно з парламентськими виборами він впав вже на близько 14%", — охарактеризував політолог рейтинг правлячої партії.

Значна частина виборців, що розчарувалися в Зеленському і "слугах народу", переорієнтувалася на партію Віктора Медведчука "Опозиційна платформа — За життя", пояснює Євген Філіндаш.

"І значна частина цих голосів відійшла до партії Медведчука. Ми бачимо, що рейтинг партії Медведчука виріс приблизно на 5%. Тому що тут багато в чому закладений принцип сполучених посудин, коли мова йде про электорати "Опозиційної платформи — За життя" та "Слуги народу", — охарактеризував ситуацію політолог.

Він нагадав, що рік тому більшість виборців голосували в першу чергу не за Зеленського, а проти Порошенка — а в підсумку побачили, що "зелені" проводять таку ж саму політику.

"Тому що багато хто з виборців "Слуги народу" голосували тоді за Зеленського, і за партію "Слуга народу" в надії і в очікуванні, що попередній курс Порошенка буде змінено. Власне, риторика Зеленського про це говорила, мовляв: "ми будемо змінювати" і так далі. А по факту ми бачимо, що йде продовження того ж курсу, продовження тієї ж лінії Порошенка", — пояснив експерт.

За словами Філіндаша, сьогодні виборці, розчаровані в Зеленському і "слугах", йдуть до більш ідейним політикам.

"Тому розчаровані виборці "Слуги народу" відходять до більш ідейних політиків, до тих, які проводять ту лінію, яку очікують більшість виборців "Слуги народу", — каже політолог.

В якості одного з прикладів політолог навів мирні ініціативи Віктора Медведчука, націлені на завершення війни на Донбасі.

"Наприклад, можна згадати ініціативи Медведчука по Донбасу, за встановлення миру. А це головна вимога. Власне, очікували ж від Зеленського, що він встановить стабільний мир", — уточнив політолог.

За словами Філіндаша, українці сподівалися, що Зеленський принесе мир, а на ділі бачать, що триває все те ж саме, що було при Порошенкові.

"Ми бачимо, що все те ж саме, що було при Порошенкові, триває. Тому люди відходять до тих, у кому бачать, що вони можуть домогтися встановлення миру, зниження житлово-комунальних тарифів. Всього того, що виборці чекають від Зеленського, але так поки і не дочекалися", — уклав політолог і екс-народний депутат Євген Філіндаш.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини