Головна Новини Політика вибори Виборам бути: в Слузі народу пояснили, чому коронавірус не зупинить голосування
commentss НОВИНИ Всі новини

Виборам бути: в Слузі народу пояснили, чому коронавірус не зупинить голосування

Місцеві вибори в Україні можна скасувати, тільки якщо ввести воєнний стан або режим надзвичайного стану, - Безгін

19 серпня 2020, 13:18
Поділіться публікацією:

Місцеві вибори в Україні, які мають відбутися вже 25 жовтня, неможливо перенести через пандемію коронавірусу. Подібне рішення буде йти в розріз з Основним законом України — Конституцією. Про це написав на своїй сторінці в Facebok нардеп зі "Слуги народу" Віталій Безгін.

Виборам бути: в Слузі народу пояснили, чому коронавірус не зупинить голосування

Вибори в Україні. Фото: УНІАН

Вибори в Україні, право на які гарантує Конституція, можуть не відбутися лише з двох причин — в Україні або введуть військовий стан, або надзвичайний. Ні того, ні іншого поки що в планах влади немає. Водночас погіршення епідемічної обстановки не може стати вагомою причиною для скасування голосування, — запевняє депутат монобільшості, який очолює підкомітет з питань адміністративно-територіального устрою.

"Без надзвичайного або воєнного стану, навіть попри ту несприятливу ситуацію з епідемією, з якою ми можемо мати справу (сподіваюся, що ні), ні перенести, ні скасувати вибори неможливо. Для цього довелося б порушити Конституцію", — зазначив Безгін.

Таким чином депутат відповів на заяву головного санітарного лікаря Віктора Ляшка. Раніше він сказав, що якщо більш ніж половина України виявиться в червоній карантинній зоні, то на порядку денному буде питання про доцільність проведення голосування.

Раніше "Коментарі" також розповідали про те, що в Україні зафіксували новий рекорд за кількістю тих, що занедужали на коронавірус за добу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини