Головна Новини Політика вибори В "Слузі народу" розповіли, через що можуть не відбутися місцеві вибори
commentss НОВИНИ Всі новини

В "Слузі народу" розповіли, через що можуть не відбутися місцеві вибори

Перенести місцеві вибори через пандемію коронавірусу і при цьому не порушити Конституцію - вкрай складно, - Корнієнко

17 червня 2020, 10:28 comments1232
Поділіться публікацією:

Місцеві вибори в Україні, які повинні відбутися вже 25 жовтня цього року, можуть перенести, якщо в країні буде введено військовий стан. В інших випадках це зробити практично нереально. Про це в інтерв'ю виданню "Факти" розповів керівник партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

В "Слузі народу" розповіли, через що можуть не відбутися місцеві вибори

Місцеві вибори, швидше за все, в Україні відбудуться, навіть якщо почнеться друга хвиля коронавірусу.

"Ми проаналізували досвід тих країн, які вже переносили вибори. Але в Україні вони серйозно захищені Конституцією. Змінити швидко Основний закон вкрай складно", — зазначив Корнієнко.

І все ж існує кілька варіантів розвитку подій, коли місцеві вибори таки можна перенести.

"Вибори — дуже важливий демократичний інструмент. З його допомогою формується влада. Вибори можна зрушити в часі лише у випадку якихось надзвичайних ситуацій. Наприклад, це може бути військовий стан", — пояснив глава партії "Слуга народу".

Поки що Україна справляється з пандемією, каже Корнієнко, і говорити про запровадження, скажімо, надзвичайного стану в Україні немає підстав.

Також керівник президентської політсили розповів, що в партії вже підбирають кандидатів на місцеві вибори від "Слуги народу". Зробити це непросто, так як потрібно зібрати дуже велику команду. Це тисячі потенційних депутатів з різними поглядами і позиціями.

"Є дуже великий ризик і щодо їхньої поведінки, і щодо іміджу. На етапі підбору кандидатів ми ці питання опрацьовуємо. Будемо, можливо, підписувати меморандуми, щоб зобов'язати їх таким чином не брати участі в корупційних голосуваннях чи інших неподобствах", — сказав Корнієнко.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, коли в "Слузі народу" назвуть усіх кандидатів у мери українських міст від партії президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини