Головна Новини Політика вибори В Одеській області ЦВК може діяти в інтересах одного з кандидатів у депутати громади, - журналіст
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одеській області ЦВК може діяти в інтересах одного з кандидатів у депутати громади, - журналіст

Журналістка Ірина Гриб вважає, що в Таїрове Одеської області ЦВК діє в інтересах одного з кандидатів у депутати

23 жовтня 2020, 18:11
Поділіться публікацією:

Центральна виборча комісія могла розпустити Таїровський селищний виборчком в інтересах одного з кандидатів у депутати громади Сергія Шепеля. Таку точку зору висловила і відома одеська блогерка і журналістка Ірина Гриб,  опублікувавши відповідну інформацію у своєму Telegram.  

В Одеській області ЦВК може діяти в інтересах одного з кандидатів у депутати громади, - журналіст

В Одеській області ЦВК може діяти в інтересах одного з кандидатів у депутати громади, - журналіст  - фото 2

"Хлопці Шепеля ... почали заганяти виборчком за часом. І якщо сьогодні вони не зберуться і відмовляться його реєструвати, то ЦВК знову може розпустити комісію. Формування нової комісії від тих же суб'єктів висування ситуацію ніяк не змінює і ставить під загрозу сам факт проведення виборів в Таїрове. Навіть якщо нова чи стара комісія реєструє Шепеля — бюлетені вже надруковані. Новий тираж фізично не встигнуть надрукувати до 25 числа. тобто вибори в Таїрове можуть бути на паузі", - пише Ірина Гриб.

Раніше рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 10 жовтня було частково задоволено позов регіональної організації партії. Згідно з рішенням, постанову селищної ТВК про відмову в реєстрації одного з кандидатів в депутати Таїровської селищної ради, висунутого регіональною організацією політичної партії "Довіряй справам" Сергія Шепеля, визнано протиправним та скасовано.

Крім того, суд зобов'язав Таїровську ТВК прийняти рішення про реєстрацію кандидатом в депутати селищної ради Сергія Шепеля. Потім на адресу Одеської районної територіальної виборчої комісії надійшла ухвала Одеського окружного адміністративного суду від 16 жовтня, згідно з яким Таїровській селищній ТВК встановили новий термін для подання звіту про виконання рішення суду від 10 жовтня до 18 години 17 жовтня.

"Одна дуже важлива деталь, про яку воліють не згадувати ні експерти на ставці Труханівської партії "Довіряй справам", ні, мабуть, ті, хто симпатизує політсилі у КВУ та ОПОРА. Жоден суд в Україні не може диктувати колегіальному органу — виборчій комісії будь-якого рівня, текст того чи іншого рішення. Такий Виборчий кодекс. Проте Одеський адміністративний, а за ним і П'ятий апеляційний суди виносять рішення, що буквально балансують на межі неправомочності", — пише Ірина Гриб.

На думку журналістки, Сергій Шепель, який раніше вже отримував вотум недовіри депутатського корпусу Таїровської громади в 2015 році за земельні махінації й членство в Партії регіонів, міг пустити в справу важку артилерію - зв'язки в ЦВК.

"ЦВК, яка 22 жовтня, за вже надрукованих бюлетенів, розрозилась грізним:" Шепеля-внести!". Чи не так буквально, але в Одеській районної виборчої комісії вже чекають листи ЦВК, аналогічного Білгород-Дністровському, за підписом Оксани Боярчук", — зазначає журналістка.

В Одеській області ЦВК може діяти в інтересах одного з кандидатів у депутати громади, - журналіст  - фото 3

На думку іншого пабліку соцмереж Facebook, "Затокського Джокера", продавити це рішення вдалося завдяки тісним зв'язкам трьох однокашників -  Оксани Боярчук, Олега Діденка і Володимира Перепелюка.

Крім викладених можливих зв'язків екснотаріуса ЦВК з групами впливу в приморських курортних регіонах, існує ще одна версія.

В Одеській області ЦВК може діяти в інтересах одного з кандидатів у депутати громади, - журналіст  - фото 4

У базі даних НАЗК України людина з повним збігом прізвища, імені та по батькові є чоловіком члена ЦВК України Оксани Боярчук. Юридична адреса бізнесу у сфері операцій з нерухомістю, яким керував Богдан Сергійович Чуприна — село Лиманка Овідіопольського району — в адміністративних межах Таїровської селищної ради. Останнім у 2014 році як раз керував Сергій Вікторович Шепель, відправлений у відставку у 2015-му, через півроку після того, як Чуприна відійшов від справ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини