Головна Новини Політика вибори В Дніпрі, Запоріжжі та Маріуполі на місцевих виборах буде розігруватися екологічна тема, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

В Дніпрі, Запоріжжі та Маріуполі на місцевих виборах буде розігруватися екологічна тема, - експерт

Політолог вважає, що різні політсили спробують скористатися питаннями екології для досягнення політичних цілей, в тому числі – для виведення людей на вулиці

31 липня 2020, 10:37
Поділіться публікацією:

Екологічна тематика може стати однією з головних у передвиборчій кампанії на майбутніх місцевих виборах цієї осені. Таку думку в ефірі "5 каналу" висловив політолог Кирило Сазонов. За його оцінками, в Дніпрі, Запоріжжі, Маріуполі різні політсили однозначно спробують скористатися питаннями екології для досягнення політичних цілей. В тому числі – для виведення людей на вулиці.

В Дніпрі, Запоріжжі та Маріуполі на місцевих виборах буде розігруватися екологічна тема, - експерт

"Перед виборами у нас сплеск громадянської активності дуже великий не тому, що проблеми стають гострішими, а тому що політикам вигідно використовувати картинку з активістами та псевдоактивістами для політичного піару. Політики вкладають гроші у виборчу кампанію. І звичайно ці гроші вони можуть використовувати для якихось акцій. Від екологічних, до питань соціальних, інфраструктурних, тарифних", — зазначив експерт.

Один з найбільш актуальних, на його думку, сюжетів – небезпека радіаційного забруднення Дніпра, що може статися внаслідок днопоглиблювальних робіт на річці Прип'ять, котру обходять увагою екологи.

Сазонов повідомив: "Ніхто не знає, скільки радіації залишилося в мулі Дніпра, Прип'яті та Десні, адже ніякі дослідження не проводилися".

Фахівець зазначає, що для вирішення цих та інших хронічних екологічних проблем України потрібні не традиційні проплачені передвиборчі акції, а стратегічна державна програма, яка повинна планомірно виконуватися протягом десятків років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини