Головна Новини Політика вибори На виборах до Верховної Ради лідирують "Слуга народу" і ОПЗЖ, - опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

На виборах до Верховної Ради лідирують "Слуга народу" і ОПЗЖ, - опитування

Соціологи розповіли, хто б переміг на виборах в парламент, якби вони відбулися вже цієї неділі

21 серпня 2020, 14:58
Поділіться публікацією:

Якби вибори до Верховної Ради України відбулися найближчої неділі, то до нового складу українського парламенту пройшли б чотири партії: "Слуга народу" (Арахамія Д., Корнієнко А., Стефанчук Р.) — 26,7%, "Опозиційна платформа — за життя" (Бойко Ю., Медведчук В., Рабинович В.) — 21,3%, "Європейська солідарність" (Порошенко П. Парубій А., Геращенко І.) — 12,5% і" ВО "Батьківщина" ( Тимошенко Ю., Тарута С., Наливайченко В.) — 9,8%. Ще одна партія — "Сила і честь" Ігоря Смешка (4,9%) — знаходиться на межі проходження п'ятивідсоткового бар'єру (дані по респондентам, які будуть голосувати і визначилися з вибором). Про це йдеться в опитуванні, проведеному 8-15 серпня 2020 року Центром "Соціальний моніторинг", результати якого були представлені в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна".

На виборах до Верховної Ради лідирують "Слуга народу" і ОПЗЖ, - опитування

У перерахунку на кількість депутатських мандатів, які могла б отримати кожна з партій, яка пройшла в парламент, наступний склад Верховної Ради України міг би виглядати наступним чином: "Слуга народу" — 172 мандата, "Опозиційна платформа — За життя" - 130 мандатів, "Європейська солідарність" - 83 мандата, ВО "Батьківщина"- 65 мандатів.

Порівняння отриманих результатів з даними попередніх опитувань показало наступну динаміку електоральних уподобань: протягом літніх місяців рейтинг "Слуги народу" знизився з 30,5% в червні до 29,8% в липні і до 26,7% у серпні. Рейтинг "Опозиційною платформи — За життя" виріс з 18,6% в червні до 20,1% в липні і до 21,3% у серпні. Рейтинг "Європейської солідарності" після зростання з 12% в червні до 15,7% в липні знову знизився до 12,5% в серпні. Рівень підтримки ВО "Батьківщина" істотних змін не зазнавав (9,7%; 9,6% та 9,8% відповідно).

Рейтинг інших партій розподілився наступним чином: "Громадянська позиція" (Гриценко А.) — 3,8%, "Партія Шарія" (Бондаренко А.) — 3,6%, "Радикальна партія Олега Ляшка" — 3,3%, ВО "Свобода" (Тягнибок О.) — 2,3%, "Голос" (Рудик К., Клименко Ю.) — 1,8%, "Українська стратегія Гройсмана" — 1,4%, "Національний корпус" (Білецький А.) — 1,1%, "Опозиційний блок" (Мураєв Є., Вілкул А.) — 0,9%, "Об'єднання" Самопоміч "(Сироїд О.) — 0,9%," За майбутнє "(Палиця І.) — 0,8%.

Опитування громадської думки проводилося Центром "Соціальний моніторинг" з 8 по 15 серпня 2020 року в 24-х областях України і Києві. Всього опитано 3012 респондентів. Стандартні відхилення при достовірних 95% і співвідношенні змінних від 0,1: 0,9 до 0,5: 0,5 становлять 1,10 — 1,83%. Метод отримання інформації: індивідуальні інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів.


На виборах до Верховної Ради лідирують ”Слуга народу” і ОПЗЖ, - опитування - фото 2
На виборах до Верховної Ради лідирують ”Слуга народу” і ОПЗЖ, - опитування - фото 3




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини