Головна Новини Політика вибори У поліції назвали найбільш поширені порушення на виборах 28 березня
commentss НОВИНИ Всі новини

У поліції назвали найбільш поширені порушення на виборах 28 березня

У МВС зазначають, що сьогодні обійшлося без серйозних порушень

28 березня 2021, 21:54
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 28 березня, в Україні відбулися проміжні та повторні вибори депутатів сільських, селищних та міських рад, під час яких співробітники поліції зафіксували 39 повідомлень щодо порушень виборчого процесу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС).

У поліції назвали найбільш поширені порушення на виборах 28 березня

Вибори. Фото із відкритих джерел

Повідомляється, що найбільше порушень зареєстровано в Івано-Франківській області – 21 та у Донецькій області – 13. Там сьогодні відбувалися проміжні вибори народних депутатів України. Більшість порушень стосувалися незаконної агітації – 12, підкупу виборців – 5, фальсифікації виборчих документів – 5, незаконних опитувань – 2, фотографування виборчого бюлетеня – 1, звезення виборців – 1, знищення агітаційних матеріалів – 1, спроби винесення виборчого бюлетеня – 1, знищення виборчого бюлетеня – 1 та перешкоджання роботі виборчої комісії – 1.

Крім того, по одному повідомленню про порушення під час виборчого процесу надійшли із Запорізької, Закарпатської, Сумської, Львівської та Волинської областей. Водночас у Донецькій області розпочато два кримінальні провадження за ст. 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж  один раз) Кримінального кодексу України.

У МВС також повідомили, що загалом сьогоднішні вибори відбулися без жорстких порушень закону. Процес підрахунку голосів розпочався вчасно.

Раніше стало відомо, що громадянська мережа ОПОРА оприлюднила заяву і проміжний звіт з виборів в 2-х одномандатних округах (87 і 50), де цієї неділі відбудеться голосування. Найбільший резонанс викликало підігрування Офісом президента кандидату на окрузі №87 (Івано-Франківська область) Василю Вірастюку, висунутому партією "Слуга народу". "Коментарі" запитали експертів, чи можна розцінювати дії президента Володимира Зеленського як зловживання повноваженнями і чи допоможе це Вірастюку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини