Скільки українців підтримує проведення виборів до закінчення війни

Стали відомі результати опитування щодо проведення виборів в Україні під час війни.

Кожен четвертий українець підтримує проведення загальнонаціональних виборів в Україні до закінчення війни, однак більшість ставляться негативно. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на результати соціологічного опитування від Центру Разумкова.

Згідно з результатами опитування Центру Разумкова, переважна більшість громадян України виступає проти проведення загальнонаціональних виборів до завершення війни. Лише 28% респондентів підтримують ідею проведення президентських або парламентських виборів під час військового конфлікту, тоді як 56% ставляться до цього негативно.

Рівень підтримки виборів до закінчення війни в Україні суттєво залежить від довіри до чинної влади, зокрема до президента. Серед тих, хто довіряє президенту, лише 17% готові підтримати вибори під час війни, тоді як 69% виступають проти. Водночас серед респондентів, які не довіряють президенту, підтримка виборів досягає 41%, а ще 42% не погоджуються з цією ідеєю.

Довіра до Верховної Ради також впливає на ставлення громадян на проведення виборів під час війни, хоча і меншою мірою. Серед тих, хто довіряє парламенту, 23% підтримують ідею виборів, а 63,5% – проти. Серед респондентів, які не довіряють Раді, 30% виступають за вибори, тоді як 54% проти.

Основними причинами негативного ставлення до виборів у воєнний час є ризики для безпеки та труднощі з організацією виборчого процесу. Виборці побоюються, що проведення виборів може бути використане для дестабілізації ситуації в країні, а також ускладнить забезпечення вільного та чесного голосування в умовах військових дій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, скільки українців довіряє Володимиру Зеленському на посаді президента.

Також "Коментарі" писали про результати опитування, які показали, кого найбільше хоче замінити у владі український народ.