Головна Новини Політика вибори Скільки коштують вибори в Україні: названо суми
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки коштують вибори в Україні: названо суми

Політтехнолог назвала суми, які витрачаються кандидатами і партіями під час виборів в Україні

21 квітня 2021, 11:15
Поділіться публікацією:

Під час виборів в Україні учасник гонки на виїзний округ може витратити суму в районі півмільйона доларів. Про це сказала в матеріалі порталу "Коментарі" політтехнолог, політичний консультант Анне Бикова.

Скільки коштують вибори в Україні: названо суми

Вибори в Україні. Фото з відкритих джерел

За її словами, саме стільки будуть витрачати кандидати, які мають претензію на перемогу в таких округах.

Бикова зазначає, що обидва звільнені округи №184 (Херсонщина) і №197 (Черкащина) (нардеп Олександр Скічко з фракції "Слуга народу" склав мандат, тому що був призначений главою Черкаської облдержадміністрації, а повноваження Ігоря Колихаеєва з групи "За Майбутнє "були припинені у зв'язку з його обранням мером Херсона) мають змішану специфіку. Це і провінція, і міста, але не особливо великі.

За словами експерта, кампанія буде вестися з прицілом на сільську аудиторію. Відповідно, серйозні бюджети будуть потрібні на пішу агітацію, на борди, на логістику. Така кампанія, каже Бикова, апріорі не може бути дешевою.

"Буде, звичайно, задіяно адмінресурс. Ми розуміємо, що люди, які стали на сходинку вище, були депутатами від цих регіонів, також мають певний вплив. І висловлять свою позицію, як раніше зробив президент Зеленський, підтримавши кандидатуру Василя Вірастюка (висунутий від "Слуга народу" на довиборах, які відбулися 28 березня на 87-му окрузі — Івано-Франківщина), чия спірна перемога оскаржується в судах... За аналогією з цим екс-депутати з цих округів висловлять симпатії своїм потенційним наступникам", — вважає політтехнолог.

Політконсультант додає, що гонка буде цікава та дорога. На її думку, ті, хто просто хоче засвітитися і попіаритися, витратять 100-200 тис. доларів.

Нагадаємо, експерти спрогнозували, як будуть проходити довибори в Черкаській і Херсонській областях у 2021 році в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини