Головна Новини Політика вибори Політолог заявив, що Льовочкін міг "злити" Скорика заради Одеського припортового заводу
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог заявив, що Льовочкін міг "злити" Скорика заради Одеського припортового заводу

На думку політолога Варламова, у представника ОПЗЖ Миколи Скорика були великі шанси стати мером Одеси

18 листопада 2020, 14:48
Поділіться публікацією:
















Політолог Микита Варламов заявив, що кандидата в мери Одеси від ОПЗЖ Миколу Скорика, який мав реальні шанси на перемогу, нібито "злили" свої ж колеги за партією, головні "газовики": Сергій Льовочкін, Юрій Бойко і їх бізнес-партнер Дмитро Фірташ. Про це Варламов написав в своєму блозі.

Політолог заявив, що Льовочкін міг "злити" Скорика заради Одеського припортового заводу

За словами Варламова, Скорик мав всі шанси на перемогу в Одесі.

"Однак перед другим туром виборів Сергій Льовочкін і голова Офісу президента Андрій Єрмак уклали взаємовигідну угоду — Одеса залишається Трухановому (який, як відомо, встиг заручитися підтримкою Офісу президента), а Фірташ і Ко отримають в управління Одеський припортовий завод. Таким чином "газовики" зуміли виторгувати призначення на посаду директора ОПЗ свою людину — Миколу Парсентьєва", — повідомив Варламов.

Сам Парсентьєв, зазначає політолог, досить одіозний персонаж. За словами Варламова, це людина з команди Євгена Бакуліна, ставленика Фірташа і Бойка в "Нафтогазі" за часів Януковича. З вересня 2010 року по вересень 2015 року він був главою ТОВ "Міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортної системи України" — спільного підприємства НАК "Нафтогаз України" і російського "Газпром". До цього був комерційним директором "Укртрансгазу".

Однак після втечі Бакуліна в Москву Парсентьєв досить швидко втратив посаду.

"Зараз Фірташ і Ко витягли цього кадра з небуття, і обтрусили від нафталіну. Тепер, з мовчазного "благословення" ОП, "газовики" зможуть набивати кишені за допомогою державного ОПЗ. Думаєте, після цього хтось дозволить приватизувати завод? Звичайно ж ні, — заявив Варламов. — До речі, багато експертів відзначили цей дивовижний збіг: призначення Парсентьєва на главу ОПЗ і передвиборчу кампанію Скорика, яка раптово стала різко провальною. Громадський діяч Геннадій Балашов в ефірі "4 каналу" прямо сказав, чиї вуха стирчать з цієї історії: а саме Льовочкіна, Фірташа і Ко".

В ефірі Балашов говорив:

"Треба не забувати, що комбінати Фірташа, Припортовий завод, через нього забезпечуються селітра, аміак на його підприємства. Так само відбуваються з заводами, Фірташ програв суди. Ми зараз бачимо, що на цю групу йде наїзд, її треба відбити, призначити туди своїх людей, і вони пішли, судячи з усього, на змову з владою".


Політичний експерт Віктор Прошкін також вважає, що Скорика просто "злили" на догоду "газовикам".

"Доказом того, що Скорика злили в другому турі виборів в Одесі, є призначення Парсентьєва, людини Бакуліна, на посаду директора одеського припортового. І саме перед другим туром — 11 листопада. Це доводить інформацію, яка вже обговорюється на місцевому рівні, — що група в складі Льовочкіна, Бойка і Фірташа увійшла в змову з Єрмаком і Кауфманом, і злила Скорика в обмін на дуже хлібну посаду на великому підприємстві. У наявності — корупція у вищому ешелоні влади і зрада своїх з боку газової групи в ОПЗЖ", — заявив експерт.


"Ось так просто відбувся розмін "перлини біля моря" на один смачний завод. Втім, нічого дивного немає. Своя кишеня бізнесменам дорожча, ніж доля багатомільйонного мегаполісу", — зазначив політолог.

Раніше повідомлялося, жителі яких міст будуть повторно обирати мера.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини