Головна Новини Політика вибори ОПЗЖ: Цькування Фокіна показує, що влада не хоче виконувати Мінські угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

ОПЗЖ: Цькування Фокіна показує, що влада не хоче виконувати Мінські угоди

На думку ОПЗЖ, влада і не думає миритися з Росією

30 вересня 2020, 14:15
Поділіться публікацією:

Безпрецедентна цькування заступника глави української делегації в Мінській ТКГ Вітольда Фокіна в черговий раз доводить, що влада не має ні найменшого бажання займатися мирним врегулюванням на Донбасі шляхом виконання Мінських угод. Про це йдеться в заяві партії "Опозиційна платформа — За життя".

ОПЗЖ: Цькування Фокіна показує, що влада не хоче виконувати Мінські угоди

Нагадаємо, що вчора, 29 вересня, Вітольд Фокін зустрівся з членами Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Після дискусії частина депутатів звернулася до Зеленському з цинічним вимогою вивести Фокіна зі складу ТКГ.

"Розгорнулася у Верховній Раді цькування заступника глави делегації України в Тристоронньої контактній групі щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі в черговий раз продемонструвала українцям і світовій спільноті давно став очевидним факт: українська влада не прагне до виконання Мінських угод шляхом переговорів. Про які переговори може йти мова, якщо навіть серед представників одного боку немає поваги до позиції один одного і відповіддю на аргументовані заяви стають образи, звинувачення і відверта брутальність? " — відзначається в заяві партії.

Ті, хто вимагають відставки Вітольда Фокіна, показують, що в Україні припиняється будь-який плюралізм думок щодо досягнення миру на Сході України.

"Представники української влади, які вимагають відставки Фокіна, демонструють, що в питанні Донбасу немає і не може бути мови про якесь плюралізмі думок або простому повазі до співрозмовника. Це той рівень дискусії, який існує всередині країни з 2014 року і прирікає Україну на продовження збройного конфлікту, заважає встановленню миру ", — пишуть у ОПЗЖ.

Принциповість і порядність Вітольда Павловича доводять, що в Україні є досвідчені, гідні політики, які, незважаючи на тиск, не зраджують свою позицію і не торгують суверенітетом.

"Упевнені, що сміливість і відвертість Вітольда Фокіна виглядали гідно, особливо на тлі поведінки депутатів від" Слуги народу ", у яких немає ні морального, ні інтелектуального права шляхом шантажу примушувати політика, який стояв біля витоків незалежної України, зрадити свою позицію. Партія "Опозиційна платформа — За життя" заявляє, що гідна поведінка Вітольда Фокіна має змусити українців замислитися над тією системою брехні і тиску, яку нав'язувала їм владу Порошенко, а тепер нав'язує і оточення Зеленського: коли під приводом безпеки громадян України позбавляють конституційного права обирати і бути обраними, торгують суверенітетом, виконуючи розпорядження МВФ, душать людей непідйомними житлово-комунальними тарифами. Багато з заслужених українських політиків вчилися управління країною, в тому числі і використовуючи досвід Вітольда Фокіна. Партія "Опозиційна платформа — За життя" дякує Вам, пане Фокін, за ще один урок — урок порядності, послідовності та принциповості ", — підкреслюють в ОПЗЖ.

Раніше голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук говорив про те , що через відсутність політичної волі у Зеленського немає шансів досягти миру на Донбасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини