Головна Новини Політика вибори Лідерами серед політичних партій стали «Слуга народу» і «ОПЗЖ» — рейтинг
commentss НОВИНИ Всі новини

Лідерами серед політичних партій стали «Слуга народу» і «ОПЗЖ» — рейтинг

Останні опитування показують, що українці здебільшого підтримують лише чотири політичні партії

28 квітня 2021, 17:51 comments1204
Поділіться публікацією:

Українці пильно спостерігають за діями народних депутатів, і це впливає на загальні електоральні настрої. Так, якби парламент довелося обирати найближої неділі, то необхідний 5-відсотковий бар'єр подолали б лише чотири політичні партії.

Лідерами серед політичних партій стали «Слуга народу» і «ОПЗЖ» — рейтинг

Більше всього українці підтримують "Слугу народу" і "ОПЗЖ". Фото з відкритих джерел

Такі дані демонструє опитування Київського інституту соціологічних і маркетингових досліджень, повідомляє 112-ТБ. Дослідження відбувалося із 22 по 27 квітня, його замовила американська компанія Trade Union Co. California (USA).

Статистика свідчить, що найбільше українці підтримують партії "Слуга народу" (23,5%), "Опозиційна платформа — За життя" (20,2%), "Європейська солідарність" (15,3%) і "ВО "Батьківщина" (10,4%).

Лідерами серед політичних партій стали «Слуга народу» і «ОПЗЖ» — рейтинг - фото 2

Всі інші політсили не подолали необхідного бар'єру. Однак найближче до нього розташувалися "Партія Шарія" (4,8%) та "Сила і честь" (4,7%).

Трохи менше українців підтримує "Радикальну партію Олега Ляшка" (3,5%), "Українську стратегію Гройсмана" (3,3%) і "Громадянську позицію" (2,7%). Недавній фаворит проукраїнської частини електорату "Голос" нині має підтримку на рівні 2,1% опитаних.

За "Об'єднання "Самопоміч" та "ВО "Свобода" проголосували б по 1% українців, за "Опозиційний блок" і "За майбутнє" — по 0,8%. "Національний корпус" готові підтримати галочкою 0,2% опитаних, "Народний фронт" — 0,1%.

Зазначимо, що 5% респондентів відповіли, що зіпсували б бюлетень.

Крім цього, в українців запитали, чи повинен Володимир Зеленський особисто зустрітися зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. Причиною такої зустрічі мало б стати обговорення повернення Донбасу і відновлення миру в Україні. 68,3% українців підтримують ідею такої зустрічі, 16,7% — виступають проти. 15% опитаних не змогли відповісти.

Лідерами серед політичних партій стали «Слуга народу» і «ОПЗЖ» — рейтинг - фото 3

54,5% опитаних також ствердно відповіли щодо імовірної зустрічі Зеленського з керівниками невизнаних республік ОРДЛО, яка може допомогти в реінтеграції Донбасу. 24,7% вважають, що цього робити не варто, ще 20,8% — не визначилися з відповіддю.

Лідерами серед політичних партій стали «Слуга народу» і «ОПЗЖ» — рейтинг - фото 4

Піднімалася в опитуванні і тема вакцинації. Лише 8,2% респондентів вважають, що українська влада справляється з масовою вакцинацією населення від коронавірусу. 83,7% впевнені, що ця частина боротьби з COVID-19 провалена, 8,1% — не мали відповіді.

.

Лідерами серед політичних партій стали «Слуга народу» і «ОПЗЖ» — рейтинг - фото 5

Зазначимо, що 71,5% із опитаних українців кажуть, що влада не справляється з організацією процесу вакцинації через суб'єктивні причини: вплив політики на вибір препарату, непрофесійну поведінку чиновників тощо. 21,1% вважають, що на ситуацію в Україні впливають об'єктивні чинники: складність переговорів із постачальниками вакцини, велика черга на препарати у світі.

Лідерами серед політичних партій стали «Слуга народу» і «ОПЗЖ» — рейтинг - фото 6

Нагадаємо, що соцопитування було проведено на замовлення американської компанії Trade Union Co. California (USA) Київським інститутом соціологічних та маркетингових досліджень. Всього в дослідженні були задіяні 3000 респондентів — з ними проводилися телефонні інтерв'ю. Помилка репрезентативності не перевищує 2,8%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Василий

28 квітня 2021, 19:25

Все ЭТО исследование ТУФТА!!!

Василий

28 квітня 2021, 19:24

Все ЭТО ТУФТА!


Новини