Головна Новини Політика вибори "Команда Дніпра" вимагає перенести місцеві вибори через епідеміологічну ситуацію в Дніпрі й Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

"Команда Дніпра" вимагає перенести місцеві вибори через епідеміологічну ситуацію в Дніпрі й Україні

У політсилі переконані: українці повинні мати можливість проголосувати в більш безпечний для них час

12 жовтня 2020, 13:00
Поділіться публікацією:

Представники політичної партії "Команда Дніпра" виступили із заявою про перенесення місцевих виборів-2020 на Україні в зв'язку зі сформованою ситуацією з поширенням коронавірусної хвороби. За словами кандидата в мери Дніпра від політсили Дмитра Семеренка, виборці повинні мати можливість проголосувати в більш безпечний для них час.

"Команда Дніпра" вимагає перенести місцеві вибори через епідеміологічну ситуацію в Дніпрі й Україні


"Можна по-різному ставитися до коронавірусу, але статистика захворюваності не бреше. На сьогоднішній день в Дніпропетровському регіоні щодня фіксується близько 300 хворих, і з кожним днем ця цифра зростає. Місто давно знаходиться в "помаранчевій" зоні, і впевнено рухається до "червоної". Наші лікарні заповнені, персоналу не вистачає. У цих умовах провести вибори буде максимально складно. Адже зібрати тисячі чоловік і пропустити їх через замкнутий простір виборчих дільниць означає підставити їх життя під загрозу. Ми звертаємося до Верховної Ради України, до всіх політичних партій, до влади міста з заявою, що місцеві вибори повинні бути перенесені і проводитися в більш безпечний для нашого населення час", - сказав Дмитро Семеренко.  

”Команда Дніпра” вимагає перенести місцеві вибори через епідеміологічну ситуацію в Дніпрі й Україні - фото 2

У свою чергу, кандидат у депутати Дніпровської міськради від партії "Команда Дніпра" Микола Саляєв повідомив, що через 5-7 днів після проведення місцевих виборів нас чекає катастрофа через захворюваність на коронавірус. Експериментувати з життями українців не можна, а способу дати людям проголосувати безпечно на даний момент немає.


"Ми дуже пильно стежимо за ситуацією з поширенням коронавірусу в Дніпрі і області. Це питання безпеки наших рідних, близьких, знайомих і всіх громадян України. З 1 серпня 2020 року на сьогоднішній день захворюваність в регіоні зросла в 16 разів. На даний момент в Дніпропетровській області зафіксовано 4166 хворих коронавірусом. Попереду на нас чекають місцеві вибори... Замкнутий простір виборчих дільниць — ідеальний грунт для поширення COVID-19. Тому, через 5-7 днів після місцевих виборів ми отримаємо катастрофу, — каже політик. - Наша команда хоче піти на вибори і перемогти, але зараз потрібно приймати серйозні рішення. Зваживши всі "за" і "проти", ми вирішили, що не можемо експериментувати з життями українців: йти на вибори небезпечно. і ми не бачимо способу безпечно дати людям проголосувати. Тому, просимо перенести місцеві вибори".


Микола Саляєв зазначив, що вибори буде доречно провести тоді, коли показники захворюваності почнуть демонструвати стійку тенденцію до спаду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини