Головна Новини Політика вибори Битва Краснова і Філатова за мерське крісло в Дніпрі спровокувала парі на мільйон
commentss НОВИНИ Всі новини

Битва Краснова і Філатова за мерське крісло в Дніпрі спровокувала парі на мільйон

Керівник «Інполіта» Сергій Биков запропонував колегам парі на мільйон.

8 жовтня 2020, 16:37 comments1055
Поділіться публікацією:

Лідер партії "Громадська сила" Загіда Краснова вийшов в лідери передвиборчої гонки в Дніпрі за крісло мера. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, яке провів Центр громадського розвитку "Інтер-акція" на замовлення Інституту публічної політики та консалтингу "Інпол". На презентації результатів дослідження в ІА "Інтерфакс-Україна" керівник "Інполіта" Сергій Биков запропонував колегам парі на мільйон.

Битва Краснова і Філатова за мерське крісло в Дніпрі спровокувала парі на мільйон

В ході опитування, що відбувся 2-4 жовтня, було опитано 3 тисячі респондентів методом особистого інтерв'ю face to face в місті Дніпрі. Статистична похибка не перевищує 1,8%.

Респондентам пропонували вибрати партію, за яку вони готові проголосувати на місцевих виборах, свого кандидата в мери міста, кому б віддали перевагу у другому колі виборів мера (якби він знадобився). Також в списку питань треба було вибрати кандидата, за якого респондент б не проголосував ніколи.

Серед городян, які вже визначилися зі своїм вибором, в розрізі політичних партій лідирує "Громадська сила" — 24,1%. Далі йдуть "Пропозиція" — 22,5%, "Слуга народу" — 12,3%, "Блок Вілкула" Українська перспектива "- 8,7%, ОПЗЖ — 7,3," Батьківщина "- 4,8%," Європейська солідарність "- 3,5%.

Серед кандидатів в мери на першому місці Загід Краснов — 32,1%. За ним йдуть: Борис Філатов — 30,3%, Серж Риженко — 10,1%, Олександр Вілкул — 9,3%. У решти кандидатів менше 4%.

Прогноз другого туру показує, що в другому турі у Загіда Краснова показник 41,7%, У Бориса Філатова — 33,5. Ще 24,8% респондентів поки не визначилися.

Замір антирейтингу показав такі результати (учасник опитування могли назвати кілька прізвищ): Борис Філатов — 51,7%, Олександр Вілкул — 45,9%, Сергій Нікітін — 20,3%. Загід Краснов і Мгер Куюмчян мають по 10,3%.

Керівник аналітичного центру "Третій сектор", відомий політолог Андрій Золотарьов, заявив, що такі результати цілком прогнозовані:

"У мене не викликає сумнівів, що Краснов буде в фіналі виборчих перегонів. Що стосується зростання антирейтингу Філатова, то коли ти влаштовуєш бенкет під час чуми — масові гуляння на День міста, то наслідки не змушують на себе чекати. Щодня по 250 і більше хворих, зростає смертність, — зазначив він. — Можливо, ті 600 могил, які Борис Альбертович розпорядився викопати для городян ще навесні, можуть моїм землякам стати в нагоді. Чи не відбитися на рейтингу міського голови такі дії не можуть. Ми прекрасно пам'ятаємо його весняні істерики, коли він дороги до храмів погрожував перерити, відключити воду, каналізацію. А тут почав раптом ризикувати здоров'ям городян ".

Крім того, Золотарьов звернув увагу і на інший факт — в ЗМІ Дніпра, які отримують гроші на піар міської влади, розгорнулася ціла кампанія з дискредитації Краснова.

"Промерські медіа воюють з Красновим, а того ж Вілкула мало не з хлібом-сіллю зустрічають. П'ять років тому цього не спостерігалося, тоді яких тільки епітетів ми не чули. А тут — абсолютна лояльність. Очевидно, б'ють по тому, кого бояться ", — підкреслив Золотарьов.

А ось керівник "Інполіта" Сергій Биков виступив з несподіваною заявою. Він запропонував усім соціологічним групам, які стверджують, що не Краснов і Філатов — лідери виборчих перегонів, укласти парі на мільйон гривень.

"Я особисто втомився. Розумію, що у всіх "жнива", вибори. Всі хочуть заробити. Купа соціологів, які намалюють вам будь-які цифри, тільки плати їм гроші. А потім політологи вам це розтиражують під абсолютно будь-яким соусом. Але, друзі, пора вже почати нести відповідальність за те, що кожен з нас говорить, — зазначив Биков. — Тому будь-який соціологічний центр, який стверджує, що двійка лідерів на виборах мера в Дніпрі не Краснов і Філатов, а будь-які інші прізвища, приходьте сюди — я ставлю 1 мільйон гривень. Якщо ви такі класні, то ставте гроші. Це буде абсолютно приватна домовленість. Приватне парі. Я хотів на ці гроші купити офіс для "Інполіта". Нічого, я куплю його за ваш рахунок. Якщо ви дійсно відповідаєте за свої слова, приходьте в "Інтерфакс". По мільйону скидаємося і дивимося результати виборів ".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини