Головна Новини Політика внутрішня політика Звідки українці літнього віку черпають інформацію: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Звідки українці літнього віку черпають інформацію: результати опитування

Результати опитування показали, що більшість українці літнього віку дивляться телебачення

9 грудня 2023, 20:52
Поділіться публікацією:

Понад 2/3 українців і українок, яким виповнилося 60 років, отримують інформацію про події в Україні та світі завдяки телебаченню. Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке оприлюднив Український інститут медіа та комунікації, передає портал "Коментарі".

Звідки українці літнього віку черпають інформацію: результати опитування

Українці похилого віку найчастіше дивляться телебачення. Фото з відкритих джерел

Результати соціологічного дослідження були презентовані на міжнародній онлайн-конференції "Медіаграмотність для людей старшого віку 60+".

Опитування показало, що майже 70% українців старшого віку отримують новини завдяки телебаченню. Всіма іншими інформаційними платформами літні українці користуються значно рідше. Окрім телебачення, вони також дивляться YouTube та слухають радіо.

Дослідження включало соціологічне опитування, фокус-групові обговорення, онлайн-опитування та інтерв’ю експертів, представників громадських організацій, які працюють з аудиторією 60+ у сфері медіаграмотності, а також представників донорських та урядових організацій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підтримка росіян війни проти України залишається стабільно високою з лютого минулого року. Число прихильників "мирних" переговорів зросло до максимуму, але лише з певними нюансами. У звіті соціологів йдеться, що у листопаді 2023 року більшість опитаних (74%) підтримують війну, не підтримують – 18% респондентів. Останні п'ять місяців продовжує зростати частка опитаних, які вважають, що війна проти України триває успішно. У листопаді цього року так вважали 66% респондентів (55% – у червні). 57% опитаних завили про необхідність розпочати переговори. За продовження бойових дій виступають 36% респондентів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини