Головна Новини Політика внутрішня політика Зобов’язаний: в ДБР нагадали Порошенку, що він мусить прийти на допит
commentss НОВИНИ Всі новини

Зобов’язаний: в ДБР нагадали Порошенку, що він мусить прийти на допит

У ДБР не планують проводити "перехресний допит"

28 січня 2022, 23:15
Поділіться публікацією:

Представники  Державного бюро розслідувань нагадують п’ятому президенту Петру Порошенку   про його зобов’язання давати покази. Про це інформують в повідомленні, яке розміщене пресслужбою відомства.

 Зобов’язаний: в ДБР нагадали Порошенку, що він мусить прийти на допит

Петр Порошенко (фото з відкритих джерел)

 Державне  бюро розслідувань повідомляє, що судова установа обрала очільнику "Європейської солідарності" запобіжний захід. Тому він має зобов’язання  прибути до бюро за вимогами органу досудового розслідування, зокрема, представника прокуратури, слідчого судді, судової установи.

 В повідомленні зазначено, що в експрезидента є певний процесуальний статус – він підозрюваний.

Тому обранець парламенту, якщо він має статус підозрюваного, під  час будь-якого кримінального провадження  не може визначити певну  кількість допитів та вид процесуальної  дії, що потрібно провести в процесі розслідування. Статус нардепа  не надає прав  ігнорувати норми вітчизняного  Кримінального процесуального кодексу.

Представники Державного бюро розслідувань  наголошують, що бути учасником  процесуальних дій — це обов’язок  експрезидента.

Також тут зазначено, що на громадянина з таким статусом накладено певний перелік обов'язків, які він повинен виконувати.  А не поступати за особистими бажаннями в такій ситуації. Фахівці ДБР  з прикрістю сприймають  слова захисника нардепа, про те, що його підзахисний "не співпрацюватиме зі слідством".

Позиція Державного бюро розслідувань наступна: тут  в цій ситуації вважають, що Печерська  районна судова установа  столиці  вчинила  поблажливо,  відпустивши  експрезидента під особисте зобов’язання. Тому  констатують, що така міра запобіжного заходу  нардепу в статусі особистого зобов’язання дуже поблажлива. Тому очевидним є те, що Порошенко має намір "зірвати слідство і тільки політизує процес".

Представники правоохоронного відомства також резюмували, що 31 січня, коли експрезидента чекають на допиті, допитувати Віктора Медведчука не планують. Тому не може бути посилання  про так званий "перехресний допит" з Петром Порошенком".

Разом з тим, 28 січня  захисники  п’ятого президента зробили заяву, що він з'явиться на одночасний допит з Медведчуком, але жодні показання не даватиме.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що  у ДБР повідомили, що Порошенко не здав закордонні паспорти

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини