Головна Новини Політика внутрішня політика ЗМІ розповіли, хто сьогодні може реально керувати Харковом та контролювати всі потоки
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ розповіли, хто сьогодні може реально керувати Харковом та контролювати всі потоки

За словами журналістів, харківська міськрада сьогодні може перебувати під зовнішнім керуванням народного депутата від ОПЗЖ Ігоря Абрамовича.

10 лютого 2022, 17:05
Поділіться публікацією:

Після перемоги Ігоря Терехова на виборах мера Харкова у місті могли змінитися звичні "правила гри" нібито на користь людей "без харківської прописки". Йдеться про нардепа від ОПЗЖ Ігора Абрамовича, голову фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давида Арахамію та заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка. Про це йдеться у статті "Зелений рекет". Хто перебудував "потоки" у Харкові після смерті Кернеса" видання TELEGRAF.

ЗМІ розповіли, хто сьогодні може реально керувати Харковом та контролювати всі потоки

Харківська міська рада - фото: Інтерфакс-Україна

За інформацією журналістів, за Геннадія Кернеса "Харків залишався найстабільнішим регіоном для ведення бізнесу", що забезпечувало розвиток міста. Проте після приходу в крісло міського голови Ігоря Терехова "для харківського бізнесу настали непрості часи".

За словами авторів матеріалу, харківська мерія сьогодні може перебувати під зовнішнім управлінням народного депутата від ОПЗЖ та великого бізнесмена Ігоря Абрамовича:

"Контроль Абрамовича над мером Харкова може пояснюватися тим, що Абрамович має великий вплив одразу на три політичні сили в Харківській міській раді, які разом становлять більшість і без яких жодне рішення міськрада ухвалити не може. Це депутати від ОПЗЖ, яких Абрамович контролює безпосередньо та особисто партійної лінії. Це депутати Блоку Кернеса, якими Абрамович може керувати спільно з Тереховим. І це частина депутатів від "Слуги народу", повноваження контролювати яких він міг отримати від Офісу Президента", — йдеться у статті.

Тими, хто нібито дав Абрамовичу можливість контролювати Харків, видання називає голову фракції "Слуги народу" у Верховній Раді Давида Арахамію та заступника голови Офісу Президента Кирила Тимошенка.

"Сьогодні Тимошенко та Арахамія через Абрамовича можуть здійснювати повний контроль від Офісу Президента не лише над харківською владою, але над усіма фінансовими потоками мерії", — пише видання, зазначаючи, що у Харкові вже майже відкрито кажуть, що "з Нового року за сприяння мера Терехова представники Абрамовича довели до всіх великих харківських бізнесменів нові правила роботи, які нібито передбачають необхідність участі бізнесу у "партійній касі".

За словами журналістів, йдеться про збір кількох мільйонів готівкових доларів на місяць, частина з яких може залишатися у Терехова, частина у Абрамовича, а частина передається на Офіс Президента і "Слугу народу" Тимошенку та Арахамії.

Також видання зазначає, що правоохоронці вже нібито в курсі цих операцій та частина з них уже розслідуються.

"У слідчих є вся необхідна інформація, зрозуміле коло задіяних осіб, але видимих результатів розслідування поки що немає", — пишуть журналісти, підсумовуючи: "Масштаб політичних фігур, які можуть отримувати вигоду від описаної схеми в Харкові, змушує згадати процеси останніх років правління президента Віктора Януковича ".

Нагадаємо, Ігор Терехов став в.о. мера Харкова у грудні 2020 року після смерті Геннадія Кернеса. На дострокових виборах у жовтні того ж року він здобув перемогу, як пишуть ЗМІ, завдяки підтримці нардепа та бізнесмена Ігоря Абрамовича.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергей_СК

13 червня 2022, 14:38

А мы тоже. Как СМИ ;) Подготовили досье - Игорь Абрамович: кто будет «пилить» деньги на восстановление Харькова? ЧАСТЬ 1 - https://skelet.info/igor-abramovich-kharkov/


Новини