Головна Новини Політика внутрішня політика ЗМІ пояснили, як партія ОПЗЖ "забрала" Харків у Офісу президента
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ пояснили, як партія ОПЗЖ "забрала" Харків у Офісу президента

Журналісти вважають, що ключові посади в органах виконавчої влади після виборів мера Харкова можуть зайняти люди з групи ОПЗЖ

19 жовтня 2021, 14:25
Поділіться публікацією:

Найбільше після Києва місто України практично втрачене для президента і партії "Слуга народу" і віддане в руки місцевої ОПЗЖ на чолі з Андрієм Спаським.

ЗМІ пояснили, як партія ОПЗЖ "забрала" Харків у Офісу президента

ОПЗЖ - фото з відкритих джерел

Як пише видання "Телеграф" в своїй аналітичній статті, 31 жовтня 2021 року в Харкові відбудуться дострокові вибори мера, проте "хто б з лідерів виборчих перегонів в результаті не став мером, реальна влада в місті вже могла перейти групі депутатів Харківської міської ради від партії ОПЗЖ, очолюваної Андрієм Спаським ".

Журналісти також зазначають, що Спаський нібито контролює відносно невелику, але монолітну групу депутатів від ОПЗЖ в міськраді, і називають її "золотою акцією".

"Без голосів цієї групи більшість в міськраді працювати не може і з цих позицій група ОПЗЖ почало поступовий захват влади. Зокрема, взяла під контроль важливі і вкрай дохідні комунальні підприємства, а також ряд органів виконавчої влади Харкова ", — йдеться в статті.

За інформацією видання, Спаський нібито уклав кулуарні домовленості, що після дострокових виборів міського голови саме він обійме посаду секретаря Харківської міської ради, а ключові портфелі в органах виконавчої влади міста можуть зайняти люди з групи ОПЗЖ.

Сьогодні, за даними видання, ці домовленості нібито "вже активно реалізуються в.о. мера Тереховим, деякими представниками Офісу президента і групою ОПЗЖ". Втім, вважають журналісти, що групі ОПЗЖ не важливо, хто саме виграє вибори мера, адже вони в будь-якому випадку розраховують отримати своє.

При цьому журналісти не розуміють, навіщо ОП потрібно погоджуватися на такі політичні угоди, які практично нівелюють вплив центральної влади в Харкові і віддають стратегічно найважливіший регіон прямим політичним конкурентам.

Відзначається, що не важливо, чи йде на це ОП через відсутність свого альтернативного сценарію і інших варіантів по Харкову або тому що це може бути економічно обґрунтованим кроком бізнесменів з оточення влади.

"Результат у такої політики Банкової може бути тільки один — поступовий перехід Харкова під повне управління і вплив ОПЗЖ з подальшим облаштуванням в стратегічному прикордонному регіоні" східного електорального ядра "для ОПЗЖ", — впевнені у виданні.

Виглядає це дивно, пише видання:

"З одного боку, РНБО запроваджує санкції, а правоохоронці висувають підозри з перспективою арешту головному лідеру ОПЗЖ Віктору Медведчуку, а з іншого — представникам Медведчука буквально дарують прикордонний Харків".

"Офіс президента ніяк не координує дії влади в цьому регіоні, у" Слуги народу "немає власного кандидата на пост мера Харкова, що призводить до відсутності для центральної влади перспектив у Харкові", — підводять підсумок автори аналітики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини