Головна Новини Політика внутрішня політика Злочинність знизилася в 5 разів. ЗМІ підводять підсумки 5-річної каденції Андрія Крищенка на чолі столичної поліції
commentss НОВИНИ Всі новини

Злочинність знизилася в 5 разів. ЗМІ підводять підсумки 5-річної каденції Андрія Крищенка на чолі столичної поліції

Починаючи з 2017 року, річний рівень злочинності став знижуватися вперше з 2012 року

11 серпня 2021, 14:09
Поділіться публікацією:

Бойовий генерал Андрій Крищенко на посаді начальника столичного управління домігся зниження рівня злочинності та введення нових професійних стандартів роботи поліцейських. Підсумки його 5-річної каденції підвела Gazeta.ua.

Злочинність знизилася в 5 разів. ЗМІ підводять підсумки 5-річної каденції Андрія Крищенка на чолі столичної поліції

Підсумки 5-річної каденції Андрія Крищенка. Фото з відкритих джерел

"І хоча до реформованої поліції в цілому залишається багато питань, заперечувати прогрес, принаймні в Києві, неможливо. Підопічні Крищенко показали: поліцейські можуть забезпечувати правопорядок, не допускаючи зі свого боку насильства і перевищення повноважень. Київ забув про водомети на акціях протесту і резонансні злочини, зробленими співробітниками місцевої поліції ", — йдеться в матеріалі.

Починаючи з 2017 року, річний рівень злочинності став знижуватися вперше з 2012 року. За цей час число кримінальних злочинів в Києві в розрахунку на 10 тисяч осіб скоротилася в 5 разів: з 234 до 45 за підсумками 2020 року. Такий результат багато в чому забезпечила програма "Безпечна столиця", яку просувала поліція. По місту встановили понад 7 тисяч камер відеоспостереження. У 2020 році записи з камер допомогли розкрити більше третини всіх злочинів.

Число виробництв, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань, в порівнянні з 2019 роком скоротився на 35%. Загальний рівень розкриття — 36%. За останні роки скоротилося число тяжких злочинів: у 2020 році в столиці було скоєно 76 умисних вбивств, це на 5 менше, ніж у 2019 році. З них на сьогодні розкрито 97%. Число майнових злочинів в порівнянні з 2019 роком скоротилося майже на 30%. Якщо раніше в столиці відбувалося в середньому 16 грабежів на добу, то за підсумками 2020 року — лише 3. Було викрадено на 250 менше авто, ніж у минулі роки.

"На різних етапах реформи були допущені помилки. Досвід таких офіцерів, як Крищенко, допоміг би їх виправити. Однак на сьогодні невідомо, чи залишиться він в структурі МВС, як і те, хто прийде на його місце ", — пише Gazeta.ua.

Нагадаємо, 11 серпня Андрій Крищенко повідомив у Facebook, що подав рапорт про звільнення. Вчора він був задоволений. Причини відставки він не назвав. До призначення в Київ Крищенко очолював міськвідділ міліції Горлівки. У квітні 2014 року відбивав главк від проросійських сепаратистів. Він відхилив ультиматум про здачу будинку, скинув з даху УВС проросійського терориста і зірвав триколор. Був захоплений бойовиками та жорстоко побитий. За особисту мужність, героїзм і вірність військовій присязі під час АТО нагороджений орденом "За мужність" III ступеня. Після Горлівки був призначений тимчасово виконуючим обов'язки голови Слов'янської райдержадміністрації, потім — начальником Харківського управління міліції. Столичну поліцію очолив за поданням Хатіі Деканоїдзе 15 грудня 2015 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини